Gündem İntihar etmeye mecbur bırakanlar ağır cezalık

İntihar etmeye mecbur bırakanlar ağır cezalık

30.07.2013 - 10:37 | Son Güncellenme:

Ankara'da 7 ay önce canına kıyan B.Ş.'nin daha önce iki erkek arkadaşı tarafından dövülüp tehdit edildiği ortaya çıktı. Savcının iddianamesinde "intihara mecbur bırakıldı" denildi. İki genç ağır müebbet istemiyle yargılanacak

İntihar etmeye mecbur bırakanlar ağır cezalık

Ankara'da Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, bir ilki gerçekleştirerek 21 yaşında hayatına son veren B.Ş.'nin erkek arkadaşlarına 'kasten öldürme' suçlamasıyla dava açtı. İntiharından 7 ay önce genç kızın iki arkadaşı tarafından öldüresiye dövülerek evlerinin önüne bırakıldığı, ardından devam eden tehditlere dayanamayan B.Ş.'nin canına kıydığı öğrenildi. Kızının intihar etmediğini belirten annenin feryadını savcı duydu. Olayı derinlemesine inceleyen savcı Yüksel genç kızın intihara mecbur bırakıldığını belirterek baskı ve tehditle arkadaşlıklarını devam ettiren 25 yaşındaki Mustafa Ö. ve Ali G. hakkında kasten öldürmekten dava açılması talebini iddianamesine koydu.

ÖLDÜRESİYE DÖVDÜLER
Kuaför salonunda çalışan 21 yaşındaki B.Ş. geçtiğimiz şubat ayında erkek arkadaşları Mustafa Ö. ve Ali G. tarafından öldüresiye dövülerek evlerinin önüne bırakılmıştı. Karakola şikayetinin ardından B.Ş.'ye 24 saat koruma polis tahsis edildi. Fakat karakol polisleri sürekli 'yanında mı gezeceğiz, erkek arkadaşın olur böyle şeyler" diyerek B.Ş'yi ikna etti, B.Ş'nin koruması çağrılı korumaya çevirdi.

'PEŞİMİ BIRAKMIYORLAR'
Korkuyla yaşayan B.Ş. ailesine ve kendisine gelen tehdit mesajları ve gördüğü şiddete uzun süre dayanamadı. Gasp suçlamasıyla cezaevine gönderilen Mustafa Ö. cezaevinden de tehdit etmeye devam ederken Ali G. de dışarıda baskıyla arkadaşlığını sürdürmeye çalıştı. 2 ay önce evden komşularına gittiğini söyleyerek çıkan B.Ş. taşındıkları gecekonduya gitti. Ailesine bıraktığı notta "Çok yoruldum. Etrafımdaki pisliklerden kurtulamıyorum, bir türlü peşimi bırakmıyorlar, şimdi belki rahat ederler" dedi ve kendisini su borusuna asarak intihar etti.

ANNENİN FERYADIYLA...
Anne Derya Ş.'nin kızının intihar etmediği feryatları üzerine Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel soruşturma başlattı. Tüm delilleri toplayan savcı hazırladığı iddianameyi Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

'OLAYDAN SORUMLULAR'
Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede "şüpheliler Mustafa Ö. ve Ali G., B.Ş.'nin erkek arkadaşı oldukları, gönül ilişkisi yaşadıkları süre boyunca tehdit ile fiziksel ve ruhsal şiddeti zaman içerisinde taşımakta zorlandığı görülmüştür" dendi. Savcı Yüksel iddianamede "Bu süreçte B.Ş. birkaç kez intihar girişiminde bulunmuştur. Bu durum her iki erkek arkadaşı tarafından da bilinmektedir. B.Ş.'nin intihar edebileceğini bilebilecek durumda olan şüpheliler, maktüleye yönelik yüz yüze ve gönderdikleri mesajlar ile tehdit ederek cebir uygulamışlardır. Bu eylemlerle B.Ş.'yi intihar etmeye mecbur bıraktıkları, şüpheli Mustafa Ö. ve Ali G.'nin intihara yönlendirme suçunu müşterek fail olarak işledikleri, B.Ş.'nin ölümünden fail olarak şüphelilerin sorumludurlar. Şüphelilerin eylemleri kasten öldürme suçunu oluşturmaktadır" dedi. İntihara cinayet davasının açılmasıyla bir ilk gerçekleşirken şüpheliler Mustafa Ö. ve Ali G. önümüzdeki günlerde 7'inci Ağır Ceza Mahkemesinde B.Ş.'nin ölümüyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Kaynak: Sabah