Gündem İşadamından Tatvan'a 20 milyon TL'lik yatırım

İşadamından Tatvan'a 20 milyon TL'lik yatırım

24.01.2014 - 10:56 | Son Güncellenme:

.

İşadamından Tatvana 20 milyon TLlik yatırım

BOLU’da inşaat, peyzaj ve gıda sektöründe firmaları bulunan Rujhat Avşar, memleketi Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde 20 milyon liralık devremülk tesisi yatırımı için çalışmalara başladı. Çözüm sürecinin yatırımcının önünü açtığını söyleyen Rujhat Avşar, nisan ayında Van Gölü manzaralı Handağı Nemrut Termal Vadi’nin temellerini atacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Rujhat Avşar, çözüm sürecinin ardından bölgede yaşanan barışla birlikte memleketi Bitlis’e yatırım yapmak için kolları sıvadı. Bölgenin en büyük turizm yatırımlarından olacak Handağı Nemrut Termal Vadi, Tatvan’da Nemrut Dağı ve Van Gölü’nü birbirine bağlayan yolun ortasındaki 90 dönüm arazide kurulacak. Nisan ayında temeli atılacak Handağı Nemrut Termal Vadi projesinin ilk etabının 2015 yılında hizmete açılması planlanırken, tesisin tamamının 5 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Tatil köyü konforuyla projesi hazırlanan tesiste bulunan devremülklerin satışına başlandı.

Tatvan’ın yapacakları yatırımla turizme kapılarını açacağını belirten Rujhat Avşar, "Bolu’da basın, inşaat, peyzaj ve restoran işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren şirketimiz 90 dönümlük aile arazisini Tatvan’ın termal turizm markası olması yönünde yatırıma dönüştürme kararı aldı. Tamamlandığında 220 kişinin çalışmasının planlandığı devremülk projesi için yaklaşık bir yıllık fizibilite aşaması geçilmiş ve konusunda uzman bir mimar ekibi ile çalışıldı. Van Gölü ve Nemrut kayak merkezi ile turizmde nam salan Tatvan şimdi de termal turizm ile bölgenin yıldızı olmaya aday. Nemrut Dağı ve Van Gölü’nü birbirine bağlayan yolun tam ortasında 90 dönüm arazi üzerine kurulu 5 yıldızlı tatil köyü konforuyla hazırlanan tesis Anadolu’nun doğusunun tartışmasız en önemli sağlık ve tatil merkezi olacak. Tamamı Van Gölü manzarasına sahip 25 blok üzerinden hazırlanan sitemizde toplam 385 adet 1+1, 2+1 ve 4+1 daire ve özel tip dubleks ve tripleks villalarımız olacak" dedi.

Haberin Devamı

’ÇÖZÜM SÜRECİ YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇTI’

Çözüm süreciyle birlikte bölgede barış havasının estiğini belirten Avşar, şöyle konuştu:

"Bölgede yaşanan süreç yatırımcıların önünü açtı. Biz de doğduğumuz topraklara böylesine büyük bir yatırım yapıyoruz. Proje için yaklaşık 20 milyon TL’lik bir yatırım planlıyoruz. İlk etabının 2015 yılında tamamlanmasını planlandığımız tesislerin tamamını 5 yıl içinde bitirmeyi düşünüyoruz. Tesisimizde yer alacak sosyal tesis ihtiyaç duyabilecek tüm sosyal ve sağlık imkanlarını bir arada sunabilmek için özenle tasarlandı. İki kapalı, iki açık kadınlar ve erkekler için ayrılmış dört termal havuzda hem sağlık bulacak hem de kış aylarında kar altında havuz keyfinin tadını çıkarılacak. Sosyal tesisimizde, restoran, kafe, sinema, alışveriş merkezi, eğlence merkezi, internet kafe, kuaför, kuru temizleme bulunacak. Kış dönemlerinde Nemrut kayak pisti, yaz dönemlerinde ise Van Gölü kumsallarından yararlanılmasıyla Tatvan Handağı Termal Vadisi bölgeye renk katacak."