Gündem İsale hattı 3201 kez patladı

İsale hattı 3201 kez patladı

22.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla’nın turizm ilçesi Bodrum’da isale hatlarında meydana gelen patlakların da etkisiyle yaz aylarında su kesintileri arttı.

İsale hattı 3201 kez patladı

KENAN GÜRBÜZ Muğla - Torba-Gölköy yolu üzerindeki ana isale hattı dün 3201’inci kez patladı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla sorunlarını çözmeye çalışıyor. Çırkan Mahallesi Muhtarı Coşkun Ünlü, kendisine ait 28 tonluk tankerle vatandaşlara haftalardır su dağıtıyor. Ünlü, “İnsanlar mağdur. Hayvanlar aç, susuz. Bu durum daha ne kadar sürecek? Tuvalete dökecek su yok” dedi.

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü’nün Bodrum Yarım Adası Acil İçme Suyu İnşaatı’nı, içme suyu arıtma tesisini ve içme suyu isale hattı ile içme suyu depolarını yaparak 2012’de işletmeye aldığı belirtildi.

‘Sorun hattan kaynaklı’

“Hatlar yapılırken Bodrum’un 2040’a kadar içme suyu sorununun ortadan kalkacağı dile getirilmiştir” denilen açıklamada, hattın işletmeye alınmasından sonra 3000’e yakın arıza olduğu, bunun da uzun süreli su kesintilerine neden olduğu kaydedildi. Elektrik kesintisinin de yaşandığı Bodrum’da, vatandaşlar kesinti öncesi haberdar edilmelerini istiyor.