Gündem İşe alınan kadınlara tuzak

İşe alınan kadınlara tuzak

19.03.2010 - 17:15 | Son Güncellenme:

.

İşe alınan kadınlara tuzak

İZMİR'in de aralarında bulunduğu 8 kentte gerçekleştirilen, elebaşısı işadamı A.M.'nin, Ergenekon zanlılardan İbrahim Şahin'le bağlantısı olduğu ileri sürülen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyon, genişletilerek sürüyor. Gözaltındaki 30 kişinin, özellikle, dul kadınları belirleyip hastanelerdeki temizlik firmalarına işçi olarak aldıkları, cinsel amaçları doğrultusunda kullandıkları, anlaşmazlığa düştükleri kişilere tuzak kurmada da yararlandıkları kaydedildi. Suç örgütünün, çeşitli ihalelerde anlaşmazlığa düştükleri kişileri yok etmek için de ölüm listesi hazırladıkları öğrenildi.

İzmir'de Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talebi üzerine 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararıyla, dün sabah saatlerinde İzmir, Ankara, Manisa, Kahramanmaraş, Kayseri, Antalya, İstanbul, Sivas'da 40 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, Ergenekon terör örgütü zanlısı İbrahim Şahin'le bağlantılı olduğu ileri sürülen, Kayserili işadamı A.M. ile birlikte, aralarında Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi A.Ş., Alsancak Diş Hastanesi Müdürü C.Ü., Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü N.K., Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli albay Levent Göktaş'ın sahibi olduğu güvenlik firmasının ortaklarından emekli astsubay İ.G., Genel Müdürü E.S., dershane müdürü L.K., emekli albay N.Ö., Kayseri'de görevli astsubay M.Y., Sivas İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay İ.G.'nin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

İşadamı A.M.'nin, Kayseri'nin Develi İlçesi'ndeki ev, işyeri ile diğer şüphelilerin gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 1 el bombası, 2 boş el bombası kutusu, kalaşnikof parçaları, ruhsatsız silahlar ve çok sayıda döküman ele geçirildi. Çeşitli kentlerde gözaltına alınan bazı şüphelilerin da, sorgulanmak üzere İzmir'e getirildikleri bildirildi. Şüphelilerin, savcılıktan alınan ek gözaltı sürelerinin ardından adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

ÇOK SAYIDA SUÇLAMA

Suç örgütü elemanlarının, ihaleye fesat karıştırma, yaralama, şantaj ve baskı gibi çok sayıda suça karıştıkları öğrenildi. Özellikle çeşitli kentlerdeki hastanelerin ihalelerinde etkin rol alan şüphelilerin, malzeme alımlarında yolsuzluk yaptıkları, rakip firmaları ve sahiplerini ortadan kaldırmak için çeşitli yollara başvurdukları iddia edildi. Örgüt elemanlarının, çeşitli ihalelerde anlaşmazlığa düştükleri kişileri yok etmek için de ölüm listesi hazırladıkları öğrenildi.

İŞE YERLEŞTİRİLEN DUL KADINLARLA TUZAK
Suç örgütünün, daha kolay kullanılabilir düşüncesiyle, paraya ihtiyaçları olduğunu öğrendikleri dul kadınları belirleyip hastanelerdeki temizlik firmalarına işçi olarak aldıkları ortaya çıktı. Kadınları, cinsel amaçları doğrultusunda kullanıldıkları, anlaşmazlığa düştükleri kişilere tuzak kurmada da yararlandıkları bildirildi.

Operasyon kapsamında, Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi A.Ş., Alsancak Diş Hastanesi Müdürü C.Ü., Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü N.K.'nin de haksız kazançlarıyla sağladıkları mal varlıklarına da tedbir konuldu. Yaklaşık altı aydır sürdürülen çalışma doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda, suç örgütünün içerisine, firma sahibi, temizlik işçisi, ihale takipçisi gibi davranan emniyet mensuplarının sokulup faaliyetlerin tek tek yerinde izlendiği de kaydedildi.

GAZETECİ DE İFADE VERDİ
Soruşturma kapsamında, chat yaparak kendisini aldattığı gerekçesiyle eşinden boşanınca adını duyuran yerel gazeteci İsmail Aydoğan'ın da ifadesine başvuruldu. Aydoğan, eski eşi S.A.'nın, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde temizlik firmasında çalıştığını, bunu araştırırken kendisinin hastane müdürü N.K. ile görüştüğünü belirtti. Aydoğan, daha sonra kendi adının kullanılarak örgüt hakkında bazı şikayetler yapıldığını, kendisinin de bu grup tarafından öldürülmek istendiğini öğrendiğini dile getirdi. Aydoğan, eski eşi S.A. ve böyle bir planı yapan kişilerden şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.

ERGENEKON BAĞLANTISI BULUNAMADI
Bu arada, gözaltındaki çete lideri ile bazı elemanlarının, Ergenekon zanlılarından eski özel harekatcı İbrahim Şahin ve Levent Göktaş'la da iş bağlantılarının olduğu saptandı. Polis yetkililerinin de, şüphelilerin, Şahin ve Göktaş'la sadece yakın ilişkide bulunduklarını, Ergenekon soruşturması kapsamındaki olaylarla bağlantılarını tespit edemedikleri öğrenildi.

Gözaltındaki çete lideri A.M.'nin, İbrahim Şahin'le birlikte görüntülendiği resimlerin ise, daha önce sürdürülen soruşturma dosyalarında yer aldığı, bu soruşturma kapsamında herhangi bir resmin olmadığı ileri sürüldü.