Gündem İsim benzerliği hayatını kararttı

İsim benzerliği hayatını kararttı

11.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bitlis’in Güroymak ilçesi jandarma komutanlığında görev yapan evli ve 2 çocuk babası, 22 yıllık uzman çavuş Mehmet Şentürk, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından KHK ile meslekten ihraç edildi. Emekli olmasına 15 gün kala ihraç edilen Şentürk, Resmi Gazete’de yayımlanan listede ismini görünce şoke oldu.

İsim benzerliği hayatını kararttı

Şentürk, ihracının ardından valiliğe dilekçe ile başvurup, konunun araştırılmasını istedi. Mehmet Şentürk, 2017’de ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Mahkemede ByLock kullanılan telefonun kendisine ait olmadığını söyleyen Şentürk tutuklandı.

Haberin Devamı

Malatya’daki polise ait

Şentürk hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan dava açıldı. Dava sürerken, 6 ay sonra gelen bilgide telefon numarasının son olarak Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nde başkomiser olarak görev yapan Mehmet Şentürk’e ait olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine mahkeme, Şentürk’ü 11 Temmuz 2017’de tahliye etti. Tutuksuz yargılanan ve 26 Şubat’ta beraat eden Şentürk, göreve iade için OHAL Komisyonu’na başvurdu. Bu süreçte annesinin birkaç kez kalp rahatsızlığı geçirdiğini, eşinin de psikolojik rahatsızlık yaşadığını söyleyen Mehmet Şentürk, yeniden görevine döneceği günü bekliyor. l İBRAHİM UĞUR Tokat DHA