Gündem İskorpitle dünya şampiyonluğu

İskorpitle dünya şampiyonluğu

13.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Su Altı Sporları Konfederasyonu’nun (CMAS) her yıl düzenlediği Su Altı görüntüleme yarışmasının 18’incisi Portekiz’in Maderia Adaları’nda gerçekleşti.

İskorpitle dünya şampiyonluğu

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - Atlas Okyanusu’ndaki Porto Santo Adası’nda gerçekleşen 18. CMAS Dünya Su Altı Fotoğraf Şampiyonası’na ülkemiz adına Asım Dumlu’nun takım kaptanlığında Hakan Başar, Eser Paşa, Ersin Tohumat ve Tolga Pat katıldı. Su Altı görüntüleme milli takımımız tüm kategorilerde final gruplarına girmeyi başardı. Balık, makro, tema, geniş açı, modelli geniş aç ve yaratıcı (kreatif) olmak üzere 6 kategoride yapılan yarışmada derinlere dalan milli takımımız finallere kaldı. Dalış eşi Tolga Pat ile Atlas Okyanusu’nun derinlerine inerek iskorpit balığının gözünü çeken Eser Paşa, yaratıcı(kreatif) branşında dünya şampiyonu seçildi. Dalış eşi Ersin Tohumat ile dalan Hakan Başar’ın uzun pozlama ile çektiği iskorpit balığı ise aynı branşta dünya üçüncüsü seçildi.

Haberin Devamı

İskorpitle dünya şampiyonluğu

18. CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası’nda kreatif kategoride Esat Paşa (üstte) birinci oldu. Hakan Başar da alttaki fotoğrafla üçüncü seçildi. Öte yandan aynı yerde yapılan CMAS Dünya Sualtı Video Şampiyonası jüri heyetinde Lütfü Tanrıöver, ilk kez bir Türk sualtı video sanatçısı olarak görev aldı.

‘KENDİ FİLTREMLE’

TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen “İnanılmaz gurur verici bir başarının heyecanını yaşıyoruz. Şampiyonluğu ve üçüncülüğü kazanma başarısı gösteren fotoğrafçılarımızı ve takım kaptanı Asım Dumlu’yu kutluyorum. Su Altı Fotoğraf Milli Takımı’mız son yıllarda üst üste uluslararası başarılara imza atıyor. Kendileriyle Su Altı topluluğu üyeleri ve Türkiye olarak gurur duyuyoruz” dedi. Dünya şampiyonluğu getiren fotoğrafı çeken Eser Paşa ise, “Kuşadası açıklarında çektiğim iskorpit ile karşılaştığım zaman çok heyecanlandım. İskorpit bana şans getirdi ve kendi geliştirdiğim filtre ile görüntüledim. Büyük gurur yaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı

İskorpitle dünya şampiyonluğu