Gündem Isparta eski belediye başkanı hakkında suç duyurusu

Isparta eski belediye başkanı hakkında suç duyurusu

01.06.2009 - 14:36 | Son Güncellenme:

.

Isparta eski belediye başkanı hakkında suç duyurusu

Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde sahte fatura tanzim ederek yapılmamış bir işin yapılmış gibi, satılmamış bir malın satılmış gibi gösterildiği, belediye ile şirketlerinin zarara uğratıldığı, ihaleye fesat karıştırıldığı ve zimmet suçu işlendiği gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. 
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasan Balaman dönemiyle ilgili dosyayı Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Sahte fatura düzenlendiğinin tespit edildiğini ileri süren Günaydın, belediye şirketlerine tanzim edilen sahte fatura karşılığında yapılmamış bir işin yapılmış gibi, satılmamış bir malın da satılmış gibi gösterilerek belediye ve belediye şirketlerinin zarara uğratıldığını kaydetti. Konunun yargıya intikal ettiğini ve tüm işlerini hukuk çerçevesinde
yürüttüklerini ifade eden Günaydın, belediyede oluşturulan komisyon tarafından kendisinden önceki dönemin incelemeye alındığını belirtti.
Isparta Belediyesi tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, şu iddialara yer verildi: "Tarafımızdan yapılan inceleme neticesinde Belediyemiz tarafından isimleri zikredilen şirketlere böyle bir mal ve malzeme satışında bulunulmadığı, böyle bir hizmetin sunulmadığı tespit edilmiştir. Ekte yer alan fatura incelendiğinde bir faturada bulunması gereken satılan malın teslim edilme tarihi ve irsaliye numarasının yer almamış olması, söz konusu şirketler tarafından bu malların ve hizmetlerin alınmasıyla ilgili olarak 4734 sayılı yasa kapsamında bir
işlem tesis edilmemiş olması da bu mal satışlarının ve hizmet alımlarının gerçekte yapılmadığının bir göstergesidir. Bu durum aynı zamanda 3628 sayılı yasanın 18. maddesine de aykırılık teşkil etmektedir. Bu nedenlerle yukarıda şüpheli olarak gösterilen kişilerin yanı sıra varsa, bu şüphelilerle birlikte hareket eden veya suça iştirak eden diğer şüpheliler hakkında da iş bu suç ihbarının yapılması zorunluluğu doğmuştur.
Sahte fatura tanzim etmek suretiyle yapılmamış bir işi yapılmış gibi, satılmamış bir malı satılmış gibi göstererek ve gerçeğe ve yasaya aykırı olarak belge tanzim ederek belediyenin ve belediye şirketlerini zarara sebebiyet vererek ihaleye fesat karıştırdıkları ve ayrıca zimmet suçunu işledikleri sabit olmakla, TCK’nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmaları ve haklarında kamu davası açılması talep olunur."