Gündem İstanbul Avrupa’nın ‘incileri’ arasında

İstanbul Avrupa’nın ‘incileri’ arasında

11.04.2024 - 00:40 | Son Güncellenme:

“Boğaz’ın incisi” İstanbul, küresel marka uzmanı Resonance Consultancy’nin birçok kritere göre yaptığı değerlendirmede “Avrupa’nın en iyi ilk 10 kenti” arasında yer aldı.

İstanbul Avrupa’nın ‘incileri’ arasında

Küresel yer markalama danışmanlığı hizmeti veren ve merkezi ABD’nin New York kentinde bulunan “Resonance Consultancy”, yaptığı yeni bir değerlendirmeyle “Avrupa’nın en iyi şehirleri”ni açıkladı. Kuruluş Avrupa’nın yaşanacak, ziyaret edilecek, yatırım yapılacak en iyi kentlerini yüzlerce kriteri dikkate alarak belirledi. Bu kriterler arasında eğitim ve iş fırsatları, dünya çapında online seyahat hizmeti veren Tripadvisor yorumları da yer aldı. Resonance Consultancy’nin yeni açıkladığı “Avrupa’nın en iyi 10 şehri” listesinde Türkiye’nin göz bebeği İstanbul da bulunuyor. 

Haberin Devamı

Dünya çapında beğeni 

İstanbul, Avrupa’daki birçok şehri geride bırakarak girdiği listenin 9’uncu sırasında yer alıyor. Birinciliği Londra alırken, Avrupa’nın en iyi 10 şehri listesi sırasıyla şöyle: Londra, Paris, Berlin, Roma, Madrid, Prag, Barselona, Amsterdam, İstanbul ve Milano. Liste dünyanın da en beğenilen kentlerini bir araya getirirken, İngiliz “Daily Mail” gazetesinin bu konuyla ilgili haberinde İstanbul için şöyle denildi: “Avrupa’nın ucunda, doğunun batıyla buluştuğu bu antik kent, zengin tarihi ve kültürüyle tanınıyor. İstanbul’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü kapsamındaki yenileme çalışmaları tamamlandığında daha fazla turist gelmesi bekleniyor.” 

Baklava da ‘en tatlı’ listede

Haberin Devamı

İstanbul’un “Avrupa’nın en iyi ilk 10 şehri” arasında gösterilmesi turizm tanıtımına katkı sağlarken, ünlü tatlımız baklava da uluslararası gündeme taşındı. CNN International’in yayımladığı “Ramazan Bayramı için dünyadaki en sevilen beş tatlı listesi”nde baklava da yer aldı ve Gaziantep’ten baklava görüntüsüne yer verildi. Listede baklavanın yanı sıra şu tatlılar var: Arap ülkelerinde yapılan ma’amoul kurabiyesi; süt, erişte, hurma ve fındıktan yapılan khurma; hurma şurubuyla yapılan hamur tatlısı l’geimat; süt ve fındıkla yapılan hamur tatlısı ‘rasmalai’.