Gündem İstanbul Boğazı'nda arıza yapan yakıt tankeri güvenli bölgeye alındı

İstanbul Boğazı'nda arıza yapan yakıt tankeri güvenli bölgeye alındı

21.01.2024 - 17:37 | Son Güncellenme:

Liberya bayraklı Peria isimli yakıt tankeri İstanbul Boğazı geçişi sırasında arızalandı. Boğaz çift yönlü trafiğe kapatıldı. İstanbul Boğazı, tankerdeki arızanın giderilmesi ile yeniden gemi trafiğine açıldı.

Liberya bayraklı Peria isimli yakıt tankerinin İstanbul Boğazı geçişi sırasında arızalanması nedeniyle Boğaz çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Arıza yapan yakıt tankeri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörleri eşliğinde güvenli alana çekildi.

Haberin Devamı

Rusya'dan İzmir'e seyir halindeki 'Peria' isimli 250 metre uzunluğundaki yakıt tankeri saat 12.30 sıralarında İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkiinden geçişi sırasında arızalandı. Gemi arızası nedeniyle, İstanbul Boğazı gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörlerinin müdahalesi ile arıza yapan gemi güvenli alana çekildi. Arızayla ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medyadan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Rusya'dan İzmir'e seyir halindeyken İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkiinde 'Perıa' isimli tankerin demir atması nedeniyle; İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır.

İstanbul Boğazında arıza yapan yakıt tankeri güvenli bölgeye alındı

Gemiye, kuruluşumuz römorkörleri ve tahlisiye botları ile müdahale edilmektedir" ifadeleri yer aldı. 

Haberin Devamı

TRAFİĞE AÇILDI

İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında arızalanan Liberya bayraklı Peria isimli yakıt tankeri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. İstanbul Boğazı, tankerdeki arızanın giderilmesi ile yeniden gemi trafiğine açıldı.

Rusya'dan İzmir'e giden Liberya bayraklı Peria isimli yakıt tankeri, İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında arızalanmış ve Boğaz geçici olarak çift yönlü gemi trafiğine kapatılmıştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yakınlarında demir atan gemiye müdahale etmek için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 3 römorkör, tankere müdahale etti. Ekiplerin çalışmaları sonucu tankerdeki arıza giderilirken, geçici olarak askıya alınan İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği saat 20.00’de güney-kuzey yönlü olarak açıldı.