Gündem İstanbul’da caz zamanı

İstanbul’da caz zamanı

01.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

21. İstanbul Caz Festivali ‘Four in the Pocket’ konseriyle bugün başlıyor. 16 Temmuz’a kadar sürecek festivalde 200’ü aşkın sanatçı sahne alacak

İstanbul’da caz zamanı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 21. İstanbul Caz Festivali bugün başlıyor. Festival, 21.30’da Avusturya Başkonsolosluğu- Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından ‘Four in the Pocket’ konseriyle başlayacak. 16 Temmuz’a kadar 13 farklı mekânda, ‘House M.D.’ dizisinde oynadığı başrolle ün kazanan ve 2013’te ikinci albümü ‘Didn’t It Rain’i yayınlayan aktör ve blues müzisyeni Hugh Laurie, Katie Melua, Chick Corea, Stanley Clarke, CÈcile Mclorin Salvant ve Kellylee Evans gibi isimlerin de yer aldığı 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı İstanbul’da ağırlanacak.

Parklar da bile caz!
Ayrıca festival, 2 Temmuz’da Sepetçiler kasrında gerçekleşecek konserde besteci, yazar, müzisyen Zülfü Livaneli’nin Mevlana Celaleddin Rumi’nin İngilizce şiirleri üzerine bestelediği yeni eseri ‘Rumi Suite-The Eternal Day’in Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak. Festival bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek ‘Parklarda Caz’ etkinliğiyle de dikkat çekiyor. 5 Temmuz’da Nişantaşı Sanat Parkı’nda yapılacak konserde New Orleanslı caz piyanisti Jon Batiste ve topluluğu Stay Human, 9 kişilik Polonyalı topluluk Mitch&Mitch’in de aralarında olduğu müzisyenler sahne alacak ve caz severler açık havada caz dinleme deneyimi yaşayacak.