Gündem İstanbul’da festival maratonu başlıyor

İstanbul’da festival maratonu başlıyor

28.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

7 Haziran’da gerçekleşecek seçimler nedeniyle birçok konser önümüzdeki haftasonuna alındı. İstanbullular adeta müzik maratonu yaşayacak

İstanbul’da festival maratonu başlıyor

Genel seçimlerin 7 Haziran’da gerçekleşecek olması, İstanbul’da 30 - 31 Mayıs haftasonunda adeta bir etkinlik maratonu yarattı.
“İki güne ne kadar konser sığabilir?” sorusunu sorduran bu haftasonunda, gerçek anlamda herkes için bir alternatif mevcut.
Şehrin kültür sanat yaşamı için heyecan verici olduğu kadar kaçırılan etkinlikler nedeniyle üzüntüye de yol açan bu haftasonu için bir rehber hazırladık.

Haberin Devamı

30 MAYIS CUMARTESİ PROGRAMI

EKŞİ FEST

Nerede? Lifepark, Bahçeköy

Ekşi Sözlük’ün ilk olarak 2011’de yazarlarına özel düzenlediği, sonraki yıllarda ise büyüyüp serpilerek geçtiğimiz sene Manu Chao’yu davet edecek noktaya gelen ödüllü festivali Ekşi Fest, bu yıl da yılın en ilginç performanslarından birine evsahipliği yapacak. Selda Bağcan ve kendisine hayran Tel Avivli grup Boom Pam, Türkiye’de ilk kez birlikte sahne alacaklar. Bağcan’a “Sayelerinde bu yaşımda rockçı oldum,” dedirten Boom Pam, efsane sanatçının peşinden bir süre koştuktan sonra amacına ulaşmış. Tüm gün sürecek festivalde başka bir Selda Bağcan hayranı, ‘Frodo’ Elijah Wood da ikili DJ projesi Wooden Wisdom ile sahne alacak. Dub Inc, Grup Ses Beats, Bandista ve Che Sudaka da Ekşi Fest’te kaçırılmaması gereken isimlerden.

Haberin Devamı

GÜZEL BİR GÜN

Nerede? Küçükçiftlik Park

Mini Müzikhol, Nublu ve Souq’un ortaklaşa düzenlediği Güzel Bir Gün, müzik ve müzik dışı etkinlikleri bir arada sunuyor. Bir anlamda ‘Karaköy’ü Maçka’ya taşıyacak’ festivalde Büyük Ev Ablukada ve Gaye Su Akyol gibi Türkiye alternatif camiasının öne çıkan isimlerinin yanı sıra İlhan Erşahin ve İsviçreli, müzik tarzı tanımlanamamakla birlikte dans ettirme garantili Kalabrese & Rumpelorkester sahne alacak.

OneRepublIc

Nerede? Volkswagen Arena, Maslak

“Şarkıları çok bilinip adları öğrenilemeyen gruplar” listesinin ilk sıralarına oynayabilecek OneRepublic, Pozitif Live organizasyonuyla ilk kez Türkiye’de seyirci karşısına çıkacak. İki sene önce çıkardıkları ‘Counting Stars’ ise hâlâ radyolarda dönen grubun lideri Ryan Tedder, adeta hit şarkı üretim fabrikası. Konserleri bir kulüp havasında geçen One Republic için ‘Coldplay’in dans-pop versiyonu’ desek yanlış olmaz.

31 MAYIS PAZAR PROGRAMI

İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri

Nerede? Lütfi Kırdar UKSS, Harbiye

Tüm bu rock ve alternatif müzik furyasının ortasında, şehrin en köklü etkinliklerinden İstanbul Müzik Festivali de başlıyor. Festivalin açılış konserinde, son birkaç yıldır adet olduğu üzere Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, genç bir sanatçı ile sahne alacak. Bu yılın genç sanatçısı, 18 yaşındaki ödüllü piyanist Can Çakmur. Çakmur’un BİFO ile Şostakoviç’in 2 no’lu Fa Majör Piyano Konçertosunu seslendireceği konserin programında, festivalin bu yılki iki eser siparişinden biri, Hasan Niyazi Tura’nın ‘Çanakkale Savaşı Üzerine Senfonik Şiir’ de bulunuyor.

Haberin Devamı

Harvest Festival

Nerede? Küçükçiftlik Park

Son 6 yılda İstanbul’un konser hayatına damga vuran Küçükçiftlik Park, kuruluşunun 40. yılını kutlamak için bu yıl ilk kez Harvest Festival’ı düzenliyor. Festivalin iki ana grubunun ortak özelliği, kendi soundlarını yaratmalarına rağmen, indie müzik camiasının imaj açısından ‘normallikle suçlanan’ isimleri olmaları. İlk albümleri ‘The Awesome Wave’ ile İngiltere’nin prestijli müzik ödülü Mercury’yi kazanan, ‘Breezeblocks’, ‘Left Hand Free’ ve Miley Cyrus sample’ı kullandıkları ‘Hunger of the Pine’ ile ünlü İngiliz grup Alt-J ve uluslararası müzik dünyasında genelde esamesi okunmayan Danimarka’nın yüz akı Mew, ardarda sahne alacaklar. Festivalin Türkiye kontenjanında ise Sattas, Flört ve Kök var.

Yazarlar