Gündem İstanbul’da FETÖ operasyonları

İstanbul’da FETÖ operasyonları

24.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü FETÖ’ye yönelik soruşturmalar kapsamında dün örgütün emniyet ve adliye yapılanmasına yönelik yeni gözaltılar yaşandı. 25’i abi-abla 72 kişi daha gözaltına alındı.

İstanbul’da FETÖ operasyonları

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu’nda görevli 7 emniyet müdürünün de arasında bulunduğu toplam 32 kişiyi teknik takibe alan polis, elde edilen deliller ışığında operasyon için düğmeye bastı. Şüphelilerin evlerine yapılan baskınlarda suç unsuru olabilecek eşyalara el konuldu. Gözaltına alınan emniyet personelinin arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu’nda görevli 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi İsmail Boşnak, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Turan Odabaş, 3. Sınıf Emniyet müdürleri Ali Öz, Ali Barlas, Tuncay Felek ve Efkan Hocaoğlu ile 4. Sınıf Emniyet Müdürü Halit Serdar Uçan’ın da bulunduğu öğrenildi. Bu arada, zanlılardan 19’unun şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı ve gözaltına alınan polis memurlarından birinin cüzdanında A, B ve F serisine ait birer dolarlık banknotlar bulunduğu öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu’nda görevli 23 emniyet personeli arasında, 1, 2, 3 ve 4. sınıf emniyet müdürleri, bir emniyet amiri, 3 komiser, 5 komiser yardımcısı ve 7 polis memuru bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan gözaltına alındıktan sonra Pişmanlık Yasası uyarınca itirafçı olan örgüt üyelerinin ifadeleri sonrası 72 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi.