Gündem İstanbul’da operasyon

İstanbul’da operasyon

12.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul’da inşaat izni dahi olmayan projeleri maket üzerinden satan Neo İnşaat’a operasyonda şirket yönetim kurulu üyelerinin de arasında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul’da operasyon

Şüphelilerin 100 kişiyi dolandırdığı ve temin ettikleri paraları ABD’deki şirket hesaplarına aktardıkları iddia edidi. Bir grup vatandaş bir inşaat şirketi tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa başvurdu. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firmadan proje maketi üzerinden daire alan onlarca kişinin mağdur olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

170 milyonluk vurgun

Arnavutköy ile Eyüpsultan’da faaliyet gösteren Neo İnşaat’ın kötü olan ticari durumunu gizlediği belirlenirken, projelerin bazılarından arazi sahiplerinin bile habersiz olduğu, inşaat izinlerinin olmadığı anlaşıldı. Projeleri yarım bıraktığı belirlenen şirket yöneticilerinin olmayan projeler için maket hazırladığı ve açtıkları satış ofislerinde bu maketler üzerinden ev sattıkları belirlendi. 100’e yakın vatandaşı 170 milyon lira dolandırdığı bildirilen şirketin 12 yöneticisi gözaltına alındı. Şirket yöneticilerinin ev karşılığı kredi çektirip senet alan mağdurlara senetleri için icra takibi yaptırdığı da iddialar arasında.

------------------------------------------------------------------------------------------

Haberin Devamı

İstanbul’da operasyon

Tahtakale’ye telefon baskını

Eminönü Tahtakale’de yurt dışından kaçak getirilen cep telefonlarına hurda telefonların İMEİ numarasını kopyalayarak satan bir şebekeye yönelik operasyonda 34 şüpheli gözaltına alındı. Kopyalama işlemlerinde özel etiket makineleri kullanan şebekeye yönelik operasyonda 3 milyon lira değerinde kaçak telefon ve malzemesi ele geçirildi.

Sarp Sınır Kapısı’nda kurduğu yapıyla kaçak telefonları pasaportlara işlettiği tespit edilen şebekeye 16 ilde operasyon düzenlendi. 34 şüphelinin adreslerinde 4 bin 146 adet kaçak telefon, İMEİ kopyalamada kullanılan bir etiket makinesi, 126 cep telefonu ekranı, 230 batarya, 655 cep telefonu İMEİ basılı etiket ve çok sayıda telefon şarj aleti, kulaklık ve elektronik malzeme ele geçirildi. Şüphelilerden 19’u adli kontrol hükmü uygulanarak serbest kalırken, 15’i ise kontrol hükümsüz serbest bırakıldı.

------------------------------------------------------------------------------------------

İstanbul’da operasyon

Çetenin hamisi 1 komiser, 2 polis

Gaziosmanpaşa’da savcılığa başvuranlar, bir çete tarafından kaçırılıp dövülerek kendilerine zorla senet imzalatıldığı şikâyetinde bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “Batmanlı Yaşarlar” adlı çetenin, Arnavutköy’de korsan taksi hattı kurup araçları kiraya verdiğini, rayiçleri ödeyemeyen taksi şoförlerini döverek zorla senet imzalattığını tespit etti. Çetenin takipten Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki bir komiser ile iki polis sayesinde kurtulduğu belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla açığa alınan komiser ile 2 polisin aralarında bulunduğu 20 şüpheli yakalandı. Çete elebaşı ve komiser H.G. dahil 9 kişi tutuklandı. Tutuklanan H.G’nin çetenin korsan taksi hattına kardeşi adına üç taksi koyduğu, iki polis memurunun ise çete liderine ait apartmanda oturdukları belirlendi.

Yazarlar