Gündem İstanbul otogarında yılbaşı yoğunluğu

İstanbul otogarında yılbaşı yoğunluğu

31.12.2014 - 14:02 | Son Güncellenme:

Yılbaşı tatili öncesi Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk yaşanıyor... Bazı otobüs firmaları İstanbul-Balıkesir, İstanbul-Bursa, İstanbul-Tekirdağ, İstanbul-Edirne, İstanbul-Ankara güzergahlarına ek seferler koydu. Köt hava şartları sebebiyle tedirginlik yaşayanlar yine yolculuklarını iptal etmiyor.

İstanbul otogarında yılbaşı yoğunluğu

Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda yılbaşı tatili öncesi yoğunluk yaşanıyor.

Haberin Devamı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz otobüsleri ile feribot seferlerinin iptal edilmesinin ardından 4 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar, otogara akın etti.

Yılbaşı öncesi yoğunluğun artması üzerine bazı otobüs firmaları İstanbul-Balıkesir, İstanbul-Bursa, İstanbul-Tekirdağ, İstanbul-Edirne, İstanbul-Ankara güzergahlarına ek seferler koydu.

Otogardaki firma yetkililerinden Tahsin Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı nedeniyle özellikle sabah saatlerinde yoğunluk yaşandığını ve bilet fiyatlarında ise herhangi bir artış yapılmadığını söyledi.

Kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandığını ifade eden Atar, "Yılbaşı nedeniyle bir yoğunluk var ve bu yoğunluk iki gündür fazlaydı. Özellikle dün akşam saatlerinde başlayan yoğunluk sabah devam etti. Bazı seferlere ek konuldu ama yine de yoğunluk var. Telefonla bilet soranların sayısı da çok. Elimizden geldiği kadar talepleri karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yılbaşı tatilini fırsat bilenlerden Tuğçe Naz Görkem ise üniversitede eğitim gördüğünü ve tatilinin ders stresinden kurtulmak için iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Görkem, kar yağışı nedeniyle yollarda mahsur kalmaktan korktuğunu ifade ederek, "Aslında tatil güzel olacak ama kar yağışı ve yağmur nedeniyle yolda kalma korkum da var. Umarım kar yağışı veya tipi şiddetini artırmaz da Yozgat'taki ailemle birlikte yılbaşını geçiririm" diye konuştu.