Gündem İstanbul polisi çeteyi çökertti

İstanbul polisi çeteyi çökertti

13.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, 10 ilde faaliyet gösteren büyük bir çek çetesini çökertti.

İstanbul polisi çeteyi çökertti

İstanbul’da 23 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, toplam 10 ilden 5’i kadın 42 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin kurdukları 100’e yakın paravan firma adına çıkarttıkları çek yapraklarının tanesini 5 ile 20 bin TL’den sattığı, karşılıksız çeklerle tekstil ve elektronik ürün alarak paraya çevirdiği, bu sayede yaklaşık 150 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Haberin Devamı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 aydır teknik ve fiziki takip yaptığı çek çetesine operasyon düzenledi. İstanbul’da 23 adrese eş zamanlı operasyon yapan ekipler; Antalya, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Denizli, Sakarya, Kocaeli, Aydın ve İzmir’deki şüphelileri de yakaladı.

Toplam 50 adresten toplanan 42 şüpheli İstanbul’da getirildi. Çetenin 100’e yakın sahte firma kurduğu ve bu firmalar adına çek koçanları çıkartarak piyasayı dolandırdığı belirlendi.

Yılmaz K.’nın liderliğini yaptığı şebekenin asgari ücretle çalıştırdıkları temizlikçi, kapıcı ya da çaycıların üzerine paravan şirket kurduğu belirledi. Şebekenin çeşitli firmalardan tekstil ve elektronik gibi ürünleri çek karşılığı satın aldıkları, aldıkları ürünleri hemen satarak nakit paraya çevirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

20 bin liraya sattılar

Çetenin ayrıca bankalara birkaç ay düzenli ödeme yaparak kredi notlarını artırdıkları ve böylece çek koçanı aldıkları da vurgulandı. Çek yapraklarının tanesinin 5 ile 20 bin TL arasında piyasaya satıldığı da öğrenildi. Polisin yaptığı incelemede 20 binden fazla çek tespit edilirken, dolandırıcıların piyasadan 150 milyon TL’ye yakın para topladıkları öğrenildi.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin sorgusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde devam ediyor.