Gündem İstanbul ve Van’da PKK’ya ağır darbe

İstanbul ve Van’da PKK’ya ağır darbe

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da PKK’nın gençlik yapılanması üyesi 21 kişi yakalandı. Van’ın Erciş’te de terör örgütünün cephanelik olarak kullandığı ev ortaya çıkarıldı

İstanbul ve Van’da PKK’ya ağır darbe

Bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik olarak Van ve İstanbul’da sürdürülen operasyonlarda örgüte ağır darbe vuruldu. Van’da düzenlenen operasyonlarda örgütün uzun namlulu silah ve roket başlıkları bulunan cephaneliği ele geçirilirken, İstanbul’da PKK’nın sözde gençlik yapılanması üyesi olan 21 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

PKK/KCK’ya yönelik sürdürülen çalışmalarda, örgütün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürütüp, farklı eylemlere katıldıkları saptanan 27 şüpheliyi belirleyen İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, şüphelilerin yakalanması için önceki gece 5 ilçede belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

6 firari aranıyor

Yapılan baskınlarda 21 şüpheli ismi çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzemeyle gözaltına alıp emniyete götürdü. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheli arasında hırsızlık suçundan aranan ve hakkında kayıp başvurusu bulunan iki kişinin de bulunduğu öğrenilirken firari 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri de, İstihbarat ve Bomba İmha Şube ekiplerinin katılımıyla dün öğle saatlerinde Van’ın Erciş ilçesi Yeşilova mahallesinde belirlenen bir adrese baskın yaptı. Metruk binada yapılan aramalarda, 2 adet Kalaşnikof marka tüfek ile bu silahlara ait 10 şarjör ve 207 adet fişek ele geçiren ekipler, yaptıkları detaylı incelemede 5 adet anti tank roket başlığı, bir adet personel roket başlığı, 6 adet roket sevk fişeği ile 71 adette uçak savar fişeği ele geçirdi.

Haberin Devamı

PKK’lılarda özel operasyon silahı!

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, sosyal medyadan Siirt’in Herekol ilçesinde ele geçirilen “NEA 15 CCS” tipi silahı paylaştı. 7 teröristin öldürüldüğü operasyonda ele geçirilen silahın, ABD-Kanada menşeli bir firma tarafından üretildiğini belirten Ağar, bu silahın Irak’ta Özel Kuvvetler ve peşmergeye verildiği kaydetti. Ağar, silahın özel operasyon birimi silahı olduğunu belirtti. HABER MERKEZİ