Gündem İstanbul'da bugün hava durumu nasıl, yağış var mı? Meteoroloji duyurdu: 13 Mart İstanbul...

İstanbul'da bugün hava durumu nasıl, yağış var mı? Meteoroloji duyurdu: 13 Mart İstanbul...

12.03.2019 - 23:24 | Son Güncellenme:

Günü oldukça yağmur ve rüzgarlı geçiren İstanbul'da 13 Mart Çarşamba günü hava durumu da belli oldu. Peki İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? İşte İstanbul hava durumu ile ilgili son durum...

İstanbulda bugün hava durumu nasıl, yağış var mı Meteoroloji duyurdu: 13 Mart İstanbul...

Meteoroloji, 13 Mart Çarşamba İstanbul hava durumuna ilişkin tahminlerini yayınladı. Milyonlarca İstanbullu vatandaşın oldukça merak ettiği bugün hava nasıl olacak sorusunun cevabını derlerdik...

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Parçalı, çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya Kesimi ile İstanbul çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Trakya kesimi(Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile İstanbul çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli(40-80 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne’nin güney kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.