Gündem İşte Ankara Garı’ndaki Suriyeli canlı bomba!

İşte Ankara Garı’ndaki Suriyeli canlı bomba!

27.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Gari önünde 100 cana mal olan intihar eylemini Yunus Emre Alagöz ile birlikte gerçekleştiren Suriye uyruklu ikinci canlı bomba Gaziantep’teki hücre evinin güvenlik kameralarına yakalandı

İşte Ankara Garı’ndaki Suriyeli canlı bomba

Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te 100 kişinin öldüğü, 391 kişinin de yaralandığı çifte canlı bomba saldırısında Yunus Emre Alagöz’ün yanındaki Suriye uyruklu ikinci canlı bombanın fotoğrafları ilk kez ortaya çıktı. İki canlı bombanın görüntüsü, Suriye’den canlı bomba olmak için gelenlerin saklandığı Gaziantep’teki hücre evinin güvenlik kameralarına yakalandı. Önde şapkalı olan Alagöz’ün hemen arkasında görülen Suriye uyruklu ikinci canlı bombacının görüntüsü diğer sanıklarca teşhis edilerek doğrulandı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 36 sanık hakkında açılan dava dosyasında Yakup Şahin’in anlatımlarına göre 10 Ekim saldırısı şöyle gerçekleşti:

Haberin Devamı

1 ton amonyum nitrat

10 Ekim 2015’teki saldırıdan 15 gün önce hazırlıklara başlandı. IŞİD’li Halil İbrahim Durgun, Yakup Şahin’e Nizip’e giderek depo bulmasını istedi. Şahin, Nizip’te depo kiralarken, Durgun da Gaziantep merkezdeki depoları kiraladı. Durgun, Şahin’den tekrar Nizip’e giderek, 1.5 ton amonyum nitrat almasını istedi. Nizip’te şühpe çekince malzeme alamayan Şahin Şanlıurfa’dan aldığı 1 ton amonyum nitratı Gaziantep’teki depoya götürdü.

Durgun, malzemeleri ne yapacaklarını soran Şahin’e, patlayıcıları araca yerleştireceklerini ve çekiciyle Ankara’ya göndereceklerini, Suriye’den gelen bir canlı bombayla seçimden önce Ankara’da HDP Genel Merkezi’ni patlatarak, havaya uçuracaklarını söyledi. 10 Ekim’de Ankara’da HDP’li grubun katılacağı barış mitingi olduğu öğrenen Durgun, projeyi erteledi. Şahin’e “Dağdan PKK’lılar inmiş, Ankara’da miting yapacaklarmış, Ankara’ya iki kardeş götüreceğiz, mitingi patlatacaklar” dedi. Şahin’e yeni cep telefonu, telefon hattı, 2 bin 500 lira ve Citroen marka aracın anahtarlarını veren Durgun, “Sen yola çık biz yarım saat mesafeden peşinden geleceğiz, polis çevirmesi görürsen ‘canım dur ben geliyorum’ diye mesaj çek. Sesli konuşma kesinlikle, yasak” dedi.

Haberin Devamı

‘Ben geçtim’

Şahin, 9 Ekim akşamı Gaziantep’ten Ankara’ya yola çıktı. 22.00 sıralarında Adana Ceyhan’da polis kontrolüne girdi. Durgun’a, “canım dur ben geliyorum” mesaj attı. Arama sonrası yola devam eden Şahin, U dönüşü yaparak, Gaziantep’e doğru gitti. Bir süre sonra Şahin’e, “ben geçtim” diye mesaj geldi. Şahin de bunun üzerine tekrar Ankara yoluna döndü. 2. kez durdurulan Şahin’i polisler bu kez detaylı aradı. Temiz çıkan Şahin, kontrol noktasından 3-4 km. sonra Durgun’un kullandığı arabanın yolun kenarında beklediğini gördü.

04.30’te Aksaray’a varmadan bir dinlenme tesisinde durdular. Şahin, Durgun’un aracının arka kapısını açtığında Alagöz ve Suriyeli canlı bombacıyı gördü. Bombalı yelekler üzerlerindeydi. Sonra Gölbaşı’na 10 km. kala benzin istasyonunda durdular. Durgun, Şahin’e, ‘Burada bekleyeceğiz. Sen Ankara’nın içine kadar git. Sonra dön gel kontrol varmı söyle’ dedi. Ankara’ya gelen Şahin, sonra Gaziantep’e geri dönerken, iki canlı bomba taksi ile Ankara Tren Garı önünde kendini patlattı.

Haberin Devamı

Yakup Şahin teşhis etti

Saldırıda, iki canlı bombayı Ankara’ya getiren araca eskortluk eden Yakup Şahin, Suriye uyruklu ikinci canlı bombacıyı Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusu sırasında teşhis etti. Şahin, kendisine gösterilen fotoğraflarla ilgili, “Arkadaki şahıs Ankara’daki bombalı eylemde kendisini patlatan, Suriye’den gelen şahıstır. Onun önündeki şapkalı şahıs yine aynı olayda kendisini patlatan Yunus Emre Alagöz’dür” dedi.