Gündem İşte Yaşar Kemal'in son durumu

İşte Yaşar Kemal'in son durumu

15.01.2015 - 11:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan ve hayati tehlikesi olduğu açıklanan ünlü yazar Yaşar Kemal’in yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Hastaneden saat 12.00'de yapılan açıklamada durumun stabil ve kontrol altında olduğu belirtildi.

İşte Yaşar Kemalin son durumu

YAŞAR KEMAL YOĞUN BAKIMDA

Haberin Devamı

Türk edebiyatının büyük ismi Yaşar Kemal, 5 gün boyunca tedavi gördüğü hastaneden dün İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu bulunan Yaşar Kemal’in tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor. Hayati tehlikesinin bulunduğu açıklanan Yaşar Kemal'in tedavisi solunum cihazına bağlı olarak sürdürülüyor.

İşte Yaşar Kemalin son durumu
SAAT 12.00'DE SONU AÇIKLAMA

Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan açıklama yaptı. Karan, "Dünden beri olan gelişmeler stabil durumda. Durum kontrol altında. Olumsuzluğa gidiş söz konusu değil. Giderek iyileşmeye yönelik belirtilerin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Umutluyuz. Kısa zamanda daha iyi haberler vermeyi umut ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

EŞİ DE AÇIKLAMA YAPTI
Yazar Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, eşinin sağlık durumuna ilişkin "Benim de bildiğim, sağlık durumuyla ilgili bugünkü açıklamadır. Temkinli bir şekilde bekliyoruz" dedi.
Yaşar Kemal'in eşi Baban, hastaneden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Baban, Kemal'in sağlık durumuna ilişkin sorulan soru üzerine, "Benim de bildiğim, sağlık durumuyla ilgili bugünkü açıklamadır. Hepinize teşekkür ederim. Sağ olun" dedi.Bir gazetecinin, "Bugün daha iyi olduğu söyleniyor. Neler diyeceksiniz?" şeklindeki sorusuna da Baban, "Öyle diyor doktorlar. Temkinli bir şekilde bekliyoruz" yanıtını verdi.
Baban, daha sonra hastaneden ayrıldı.

BAKAN DÜN AKŞAM ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da dün akşam yoğun bakımda tedavisi devam eden yazar Yaşar Kemal’i ziyaret etti. Çapa’daki İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelerek doktorlardan yazarın zağlık durumu hakkında bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban’a da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Müezzinoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"Kendisine yoğun bakım koşullarında ziyaretimi yaptım. Şuuru yarı açık, biraz uyutuluyor. Ama neticede iletişim kurulabiliyor. Akciğer yetmezliği ve akciğerindeki sorun nedeniylegenel durumu bozularak buraya geliyor. Zaten son dönemde belirli hastalıkları dolayısıyla tedavi gören bir hastamız. Ama son yoğun bakım koşullarına getiren ve tedavi gerektiren durumu, akciğerlerindeki bir pünimonik infültasyon ve akciğer yetmezliğine bağlı diğer sorunlarının da bir bütüncül olarak tedavinin yapıldığı koşullar var. Tabii gerek yaşı, gerekse diğer sağlık sorunları nedeniyle çok yönlü tedavisi yapılıyor. Ümit ederim ki tedaviden olumlu neticeler alınacaktır. Neticede, geldiğine göre durumu, solunum açısından da, diğer fonksiyonlar açısından da daha iyi. Yakın takiple inşallah daha iyi olacak. Biz ülkemizin bu değerinin en kısa zamandra sağlıklı yaşama dönmesini arzu ediyoruz."

Haberin Devamı

Bakan Müezzinoğlu’na, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet de eşlik etti.

'HAYATİ TEHLİKESİ' VAR DEMİŞTİ

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, dün bir açıklama yapmış Ünlü yazarın 5 gün boyunca başka bir hastanede tedavi edildikten sonra öğlen saatlerinde hastanelerine geldiğini söylemişti. Karan, “Ailenin isteği üzerine bizim hastanemize nakledildi. Akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu var. Bilinci kapalı ve solunum makinasına bağlı. Maalesef hayati tehlikesi var. Yoğun bakımda solunum destek tedavisi görmekte ve tüm organ bozukluklarına yönelik çok yönlü bir tedavi uygulanmakta” demişti.