Gündem İstiklal Caddesi'nde müdahele

İstiklal Caddesi'nde müdahele

27.12.2013 - 18:36 | Son Güncellenme:

YOLSUZLUK operasyonlarıyla ilgili açıklama yapmak için Taksim'e çıkmak isteyen vatandaşlara İstiklal Caddesi'nde TOMA'yla müdahale edildi..

İstiklal Caddesinde müdahele

Taksim Dayanışma Platformu tarafından sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplar, Taksim Meydanı'na yürümek isteyince polis müdahale etti. TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile gruplara müdahale edilirken, bazı göstericilerin TOMA'ya taş attığı görüldü. İstiklal Caddesi'nde olaylar devam ediyor.

Haberin Devamı

KADIKÖY'DE TAKSİM'E GEÇMEK İSTEYENLERE POLİS ENGEL OLUYOR

Taksim Dayanışması'nın eylemine katılmak için Kadıköy'den vapura binmek isteyenler polis engeliyle karşılaştı. Vapur iskelesinin içinde çok sayıda çevik kuvvet ile karşılaşanların geçişi engellenmeye çalışıldı. Bu arada kitleden bazı kişiler turnikelerin üzerinden atlayarak geçmeyi başardı. Turnikeyi aşanlar slogan atarak vapura bindi.

POLİS TAKSİM MEYDANI KAPATTI
İSTİKLAL Caddesi’nin ara sokaklarında polisin eylemcilere müdahalesi devam ederken, polis Taksim Meydanı yaya ve araç trafiğine kapattı. Taksim Dayanışma Platformu tarafından sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine, akşam saatlerinde İstiklal Caddesi’nde toplanan gruplar, Taksim Meydanı’na yürümek isteyince polis müdahale etti. İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında polis-eylemci gerginliği devam ederken, polis Taksim Meydan’da toplanan kalabalığı dağıttı. Çevik kuvvet ekipleri ile sivil polisler Cumhuriyet Anıtı çevresine konuşlandırıldı. Taksim Meydan yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Haberin Devamı

Ankara'da polis müdahale etti
Ankara Kızılay'da toplanan grup AK Parti İl binasında doğru yürüyüşe geçti. Polis, gruba Mithat Paşa Caddesi üzerinde biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ediyor.

ADANA'DA YOLSUZLUK EYLEMİ
Adana'da bazı sendika, siyasi parti üyeleri ve üniversite öğrencileri Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından toplanarak hükümeti istifaya çağırdı.
Atatürk Parkı'nda saat 17.30'da toplanan yaklaşık 300 kişi, slogan ve ıslıklar eşliğinde eylem yaptı. Protestoya katılan üniversiteli eylemciler, Atatürk Anıtı yanında, 17 Aralık operasyonu ile ilgili kısa bir skeç sergiledi. Daha sonra söz alan bazı eylemciler Hükümetin en kısa sürede istifa etmesi gerektiğini belirten konuşma yaptı. Çalınan müzik eşliğinde bir süre halay çeken eylemciler, daha sonra olaysız dağıldı.