Gündem İstinye baskınını DHKP/C mi yaptı?

İstinye baskınını DHKP/C mi yaptı?

14.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstinye Şehit Muhsin Bodur Polis Merkezi’ne önceki akşam saat 23.00 sıralarında gelen silahlı iki kişi, el bombası attıktan sonra Uzi marka otomatik silahla yaylım ateşi çaktı

İstinye baskınını DHKP/C mi yaptı

Nöbetçi polis memurunun karşı ateşiyle çıkan çatışmada saldırganlardan biri yaralanırken, diğeri kaçtı. Hastanede yaşamını yitiren saldırganın üzerinden 2 tane sahte kimlik çıktı. Olayın ardından güvenlik çemberine alınan karakolda, Savcılık dün sabah saatlerinde inceleme yaptı. Polis merkezinin cam ve duvarlarındaki kurşun izleri dikkat çekerken çevredeki evlerin duvarlarına da kurşun isabet ettiği görüldü.

Kimliği tespit edildi
Saldırının ardından güvenlik güçleri de olayla ilgili inceleme başlattı. Kaçan saldırganın peşine düşen ekipler, hayatını kaybeden saldırganla ilgili de kimlik tespiti çalışması yaptı. Parmak izinden kimlik tespiti yapılan saldırganın adının Mustafa Ayçi olduğunu ve örgütsel eylemlere katılıdığını tespit etti. Saldırının yasadışı DHKP/C örgütü tarafından yapıldığı değerlendirmesinde bulunan istihbarat ve terör ekipleri, bir süredir eylemsizlik kararı nedeniyle eylem yapmayan örgütün yeniden harekete geçtiğini ve ilk hedef olarak Engin Çeber’in (cezaevinde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybettiği öne sürülmüştü) gözaltında tutulduğu karakolun seçildiğini belirtti.

Saatli bomba bulundu
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olay yerinde bir saatli bomba tespit edildiğini belirterek, “Saldırgan ateş etmiş ve bir el bombası atmış. Olay yerindeki bulgulardan bir de yanında saatli bomba türü bir düzeneği olan patlayıcıyla birlikte hareket ettiği anlaşılıyor” dedi.