Gündem İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Bütün emeklilerin oyuna ben talibim

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Bütün emeklilerin oyuna ben talibim

29.03.2024 - 18:36 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı'da Elif Caddesi üzerinde esnaf ziyareti yapıp, ardından Eldivan ilçesinde partisinin düzenlediği programda vatandaşlara hitap etti. Akşener, partisinin Çankırı Belediye başkan adayı Mehmet Ali Karamemiş ile Eldivan Belediye başkan adayı Halil Aydın’a destek istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Bütün emeklilerin oyuna ben talibim

Seçim süreci boyunca emekliler ve öğretmen atamaları konusunda açıklamalarının olduğunu ifade eden Akşener, "Eldivan küçük bir ilçe. 10 bin lira emekli maaşıyla Eldivan’da da emekliler aç, Hakkari’de de aç, Ankara’da da aç, Edirne’de de aç. Evi kiralık değil kendisinin olsa bile 10 bin liraya geçinmek mümkün değil. Ben 1,5 aydır Sayın Erdoğan’a seslendim. Dedim ki 'Emeklilerin maaşına 11 bin lira seyyanen zam yap. En düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yap. Bayram ikramiyesini 7 bin lira yap. Emeklilerin oyuna talip ol.' Bunu yapmıyorsan bütün emeklilerin oyuna ben talibim ve o emeklilere söz veriyorum; Allah şahidimdir söke söke alacağım. İlk defa 3600’ü söyleyen benim; zor zahmet getirdik, 3600 eksik gedik ama çıktı. EYT eksik gedik çıktı. Muhalefetin görevi, sizin sesiniz, avukatınız olmaktır. Sizin adınıza, sizin sesinizi duyurup, rekabet etmektir. İktidarın görevi ise hizmet etmektir. O sesi duyup, gereğini yapmaktır. Yapmıyorsa eğer iktidar o işin gereğini, sizin talebinizi, o zaman sizin tarafınızdan cezalandırılmaları gerekir. O ceza nedir; oylarınızı vermemektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇORUM'DA İFTARA KATILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı'nın ardından Çorum’da düzenlenen iftara katıldı. Akşener, "10 bin lira emekli maaşı alan bir kardeşimiz Çorum'da da açtır, Çankırı'da da açtır" diyerek, "Buradan sayın Erdoğan'a emekli kardeşlerim adına sesleniyorum. Bu konuda benimle çok dalga geçildi. ‘Sadece emeklileri konuşuyor’ denildi. Ama bugün Türkiye'de emeklilerin durumundan daha önemli ne var. Çünkü insanlar aç” dedi.

Her şeyin Erdoğan’ın iki dudağı arasında olduğunu söyleyen Akşener şunları söyledi:

“Diyorum ki Sayın Erdoğan, her şey iki dudağının arasında. Bugün, bu gece karar versen yarın uygulanır. Bir, en düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapacaksın. İki, 11 bin lira seyyanen zam vereceksin. Bayram ikramiyesini 7 bin liraya çıkaracaksın. Eğer yapmıyorsan emekli kardeşlerimin oylarına talibim. Buradan söz veriyorum, bu hakkınızı söke söke alacağım. İkincisi 100 bin öğretmen ataması. Hepimiz dedik ki cumhuriyetin 100 yılında, 100 bin öğretmeni atayacağız. Ama bugün herkes bu sözünden vazgeçti. Diyorum ki, 100 bin öğretmeni tayin edeceksin Sayın Erdoğan. 100 bin öğretmen ataması yapmazsan ben öğretmen arkadaşlarımın oylarına talibim. Eğer bana güç verirseniz dolayısıyla bu hakkı da söke söke alacağım. Üçüncüsü mülakat. Mülakat herkesin acısı. Yaptığım ziyaretlerde 87 puan alıp atanamayan gençleri gördüm. 73 puan olarak arkadaşı atanan mülakatlar kaldırılmalı. Bunu da 2023 seçimlerinde kaldıracağımızı söyledik. Bunun gereğini yapmak zorundasınız Sayın Erdoğan."

Haberin Devamı