Gündem İYİ Parti'de 31 Mart depremi! Görevini bıraktı, Akşener'i istifaya davet etti

İYİ Parti'de 31 Mart depremi! Görevini bıraktı, Akşener'i istifaya davet etti

31.03.2024 - 21:15 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Bilge Yılmaz Genel Başkan Meral Akşener'i istifaya davet etti. Öte yandan Meral Akşener'in yarın bir açıklama yapacağı ifade edildi.

Yerel seçim sonuçları açıklanmaya devam ederken Bilge Yılmaz İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayarak, Meral Akşener'e istifa çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

"Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok" diyen Yılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok.

Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."

İYİ PARTİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

 

AKŞENER YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

Akşener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin sonuçlarını parti genel merkezinde takip etti. Saat 23.30'da parti genel merkezinden ayrılan Akşener, açıklama yapmadı. Partiden yapılan yazılı açıklamada ise Akşener'in yarın seçim sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. Akşener, "Bugün yapılan mahalli idareler seçimlerine ilişkin gayri resmi sonuçların belirmesiyle birlikte yarın Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, bir basın toplantısı gerçekleştirecektir. Bunun dışındaki bilgi ve haberlere itibar edilmemesi gerekir" denildi.

 

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU: SONUÇLARI DOĞRU OKUYARAK, YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEĞİZ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Halkımızın sandıkta vermiş olduğu karara elbette saygı duyuyoruz. Bu sonuçları en doğru şekilde okuyarak yol haritamızı belirleyeceğiz" dedi.

Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından 'Büyük Türk Milleti' başlığıyla yaptığı açıklamada, "Bugün gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimlerinde milletimiz kanaatini ve mesajını sandıkta ortaya koymuştur. En önemlisi ülkemiz ve Türk demokrasisi bir kez daha ciddi bir sınav vermiştir. Bu vesileyle özellikle sandıklarda yer alan görevlilerimize ve bize destek veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. İYİ Parti olarak seçilen belediye başkanlarını da kutluyor ve milletimize yerelde başarılı hizmetler yapmalarını diliyoruz. Halkımızın sandıkta vermiş olduğu karara elbette saygı duyuyoruz. Bu sonuçları en doğru şekilde okuyarak yol haritamızı belirleyeceğiz. Bu yol haritası dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin milli çıkarlarını ve her Türk vatandaşının hakkını sonuna kadar korumaya odaklı olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu kapsamda gerek belediye başkanlıkları gerekse belediye meclisi ve il genel meclisi sonuçlarının kesinleşmesiyle beraber tüm istişare ve değerlendirmeleri yaparak milletimizle paylaşacağız" dedi.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ'DE SON DURUM! KULİS BİLGİLERİNİ AKTARDI

CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova şu bilgileri aktardı: Yüzde 6-7 bile tartışmalı rakam olarak kabul ediliyordu. Şu an 3.48 yüzde 5'in çok altında. Böyle devam ederse yüzde 5'in altında kalacak. Elbette moraller kötü. Bir değerlendirme yapılıyor. İYİ Partililerden edindiğim izlenimi kurultay kararı çıkabilir. Doğrudan kendisinin kurultaya götürme niyetinin bulunduğu geçen hafta itibarıyla konuşuluyordu. Bu akşam itibarıyla konuştuğum bazı kurmaylara dayanarak söylüyorum İYİ Parti'nin kendi adaylarını çıkarma konusunu yeterince izah edemediği durumu var. Kurultay kararı alması genel başkanlığı da bırakması yönündeki beklenti partinin ikinci halkasında çok güçlü. İkinci halka şu anda kurultay beklentisi içerisine girdi. Hatta kulislerde adaylar kimler olabilir bunlar konuşulmaya başlandı. Musavvat Dervişoğlu, Koray Aydın bir süredir gruba çekilmiş vaziyetteydiler. Grup başkanvekili olarak hareket ediyorlardı. Bu iki isim de seçimin sonucunu bekliyordu.

Haberin Devamı

Kanal D muhabiri Mehtap Sürücü ise CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Meral Akşener 20.30'da genel merkeze geldi ama herhangi bir açıklama yapmadı. Genel Başkan Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıkladığına yönelik bazı iddialar var. Henüz resmi açıklama gelmedi, bu iddialar henüz doğrulanmadı. 2019 yerel seçimlerinden İYİ Parti ittifak çatısı altında girmişti. Akşener'in bazı açıklamaları olmuştu 'Sorumluluk bana ait' demişti. Genel merkezden şimdiye kadar açıklama gelmedi. " ifadelerini kullandı.