Gündem İYİ Parti'de liste krizi: Adaylığını öğrendiğimde şok oldum!

İYİ Parti'de liste krizi: Adaylığını öğrendiğimde şok oldum!

11.04.2023 - 17:08 | Son Güncellenme:

İYİ Parti'de devam eden liste tartışmalarıyla ilgili İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan çok konuşulacak açıklamalar geldi.

İYİ Partide liste krizi: Adaylığını öğrendiğimde şok oldum

Partisinin milletvekili adaylık listesi YSK'ya sunulmadan, milletvekilliğinden 'feragat' ettiğini, "Kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım" sözleriyle duyuran İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, twitter hesabından yeni açıklamalarda bulundu. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin başta olmak üzere birçok ismin İYİ Parti'den milletvekilliğine aday gösterilmesine tepki gösteren Çıray, 15 Temmuz sonrası kurulan "FETÖ'yü Araştırma Komisyonu'nda üye olarak görev yaptığını hatırlatarak, partisine çarpıcı sözlerle yüklendi. Çıray partisine 'Milletvekili aday listeleri kesinleşmedi. Düzeltme yapılırsa partimize bir şans ortaya çıkabilir' diye de seslendi.

Haberin Devamı

ŞOK OLDUM!

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu’da İyi Parti 1. sıra milletvekili adayı yapılmasına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 2019 yerel seçimlerinde İdris Naim Şahin’in İYİ Parti Ordu Belediye Başkan adaylığını önlediklerini belirterek “Geldiğimiz noktada adaylığımı geri çekmeden önce bu şahsın Ordu 1. sıradan aday yapılacağını öğrendiğimde adeta şok oldum” dedi.

“NE YAPILMAK İSTENİYOR”

Çıray'ın twitter hesabından "Yaşasın Atatürk" diye başladığı ve Şahin dışında birçok ismin milletvekilliği adaylık listelerinde olmasını eleşirdiği açıklamaları şöyle;

* "15 Temmuz hain kalkışması olmuştu. Özel Kuvvetler bombalanmıştı. AKP'nin; TSK, Polis ve Adalet Teşkilâtına yerleştirdiği FETÖ elemanlarının temizlenmesi gerekiyordu. Sayın Süleyman Soylu yeni İçişleri Bakanı. Ben de “FETÖ’yü Araştırma Komisyonu” üyesiydim.

Haberin Devamı

*Komisyon için ünlü ve deneyimli emekli edilmiş Emniyet Müdürlerimiz, Generallerimize danışıyordum. “Emniyet’teki FETÖ’cüler nasıl temizlenir?” diye sordum. “İdris Naim Şahin kimleri vali, müdür, bürokrat olarak atadıysa tamamını görevden almakla başlanmalı” dedi. Ben de bunu Sayın Soylu’ya sözlü ve yazılı ilettim. "Tetkik edin" dedim. Nitekim Sayın Soylu -sadece ben söyledim diye olmayabilir- onları görevden aldı. Daha sonra İYİ Parti’yi kurduk. Yönetimde birlikte olduğumuz sayın Ümit Özdağ bana geldi ve dedi ki; İdris Naim Şahin’i bizim parti Ordu Belediye Başkanı adayı yapıyor. Bunu kabul edemem.” Haklıydı, birlikte direnerek, hatta “İstifa ederiz” diyerek adaylığını önledik. Bunu Genel Başkan’ın “yanıltılmış” olabileceğine bağladık.

*Geldiğimiz noktada adaylığımı geri çekmeden önce bu şahsın Ordu 1.sıradan aday yapılacağını öğrendiğimde adeta şok oldum. Aynı suda niye iki kez yıkanılsın ki? Bunun üzerine... Nitekim Türk Polis Teşkilâtı’nın abide insanlarından, FETÖ kumpasları mağduru Emin Arslan bir twit atarak İdris Naim Şahin ile ilgili olarak, “Emniyet teşkilâtının FETÖ’ye peşkeş çekildiği dönemin İçişleri Bakanı” diye yazdı. Şu anda İYİ Parti listelerine bakın. Elâzığ 1.sıra Fethullah’a “Allah dostu” diyen biri. Kars 1.sıra adayı Menzilci görünüyor.

Haberin Devamı

"UYUŞTURUCU KULLANIYORMUŞ GİBİ KÜFÜRLER EDEN BİRİ"

*Hatay’da genç, sporcu Gökhan Zan 2.sıraya konularak seçilmesinin önüne geçildi.Gaziantep 1.sıra adayı ise, sosyal medya paylaşımlarında adeta uyuşturucu kullanıyormuş gibi küfürler eden birini getirmişler. Peki ne yapılmak isteniyor?

*Bu atamaları yapanların partinin zarar göreceğini bilmemeleri mümkün mü? Sözde temayül yoklaması ile tasfiye edilen liyakatlılar var. Acaba İYİ Parti zayıflatılmak veya tasfiye edilmek mi isteniyor? Asıl şu soruyu sorun bakalım: İYİ Parti zarar gördüğünde kim kâr kim zarar eder?

*Bana "Sus, zamanı mı?" diyenlere sesleniyorum. Evet tam zamanı. Milletvekili aday listeleri kesinleşmedi. Düzeltme yapılırsa partimize bir şans ortaya çıkabilir. Bunu söylerken yanlış yorumları önlemek için yazayım: Ben asla aday değilim.