Gündem Akşener masaya döndü! İYİ Parti'den son dakika açıklaması

Akşener masaya döndü! İYİ Parti'den son dakika açıklaması

06.03.2023 - 14:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'na geri döndü. Saadet Partisi Genel Merkezi'ne giden Akşener'i, Temel Karamollaoğlu karşıladı.

Akşener masaya döndü İYİ Partiden son dakika açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Munsur Yavaş ile görüşmesi ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun Çukurambar'da oteldeki görüşmesine İmamoğlu ve Yavaş'ın da katıldığı belirtildi.

Akşener'in görüşmede Kılıçdaroğlu'na, İmamoğlu ve Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi verilmesi önerisini ilettiği öğrenildi. Toplantının ardından Akşener ve Kılıçdaroğlu, ayrı ayrı otelden ayrıldı.

Haberin Devamı

Oteldeki bu görüşmenin ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezi önünde açıklama yaptı. Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, "Şu an itibarıyla genel başkanımız birazdan Saadet Partisi'nde Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almışlardır" ifadelerini kullandı. 

Akşener masaya döndü İYİ Partiden son dakika açıklaması

AKŞENER SAADET GENEL MERKEZİ'NDE

İYİ Parti lideri saat 15.03 sıralarında Genel Merkez'den ayrıldı. Akşener Millet İttifakı'nın toplantısına katılmak üzere Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Akşener'i Temel Karamollaoğlu karşıladı.

MİLLET İTTİFAKI TOPLANDI

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belirleneceği liderler toplantısı, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde başladı.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı. Daha önce saat 14.00'te yapılacağı açıklanan toplantı, İYİ Parti ve CHP arasındaki görüşme trafiği nedeniyle gecikmeli olarak başladı.

ADAY AÇIKLANACAK

Haberin Devamı

Toplantıda millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının belirlenerek açıklanması bekleniyor.

ANKARA'DA SON BİLGİLER

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat CNN Türk canlı yayınında son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fırat'ın açıklamaları şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener telefonda görüşmüş. Kemal Bey’de genel merkezden ayrılmıştı, Saadet Partisi’ne gidiyor. Eğer yanılmıyorsam Meral Hanım’ın da Saadet Partisi’ne gidebileceği yönünde. Önce baş başa görüşme yapabilecekleri de söyleniyor. Bir ön telefon görüşmesinden bahsediliyor.

CHP, Meral Akşener’in teklifine evet dedi diye bir bilgi var Ankara kulislerinde. Diğer partilerin ne dediği masada sorulacak. Dün gece itibarıyla inanılmaz bir trafik döndü. Akşener iki ismi ön planda istiyordu. Güçlü başkan yardımcıları olması önemli. Eğer seçilirlerse iki ismin 15’inde bir kararname ile hem belediye başkanlığı hem Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı yapabileceği söyleniyor.

Haberin Devamı

Birinci şart CHP açısından Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının İYİ Parti tarafından kabul edilmesiydi. Eğer bu kabul edilirse sonra Meral Hanım’ın bütün şartlarını konuşmaya hazırız denildi.

İlk başta İYİ Parti’nin bakış açısı Kemal Bey bizden özür dileyecek ve aday olmayacaktı, bir tıkanma yaşandı.

Masanın bu şekilde görüntü vermesinin hem İYİ Parti’ye hem masayı kaybettireceği hakim oldu bir formül arayışına gidildi. Görüşmeler neticesinde de CHP tek bir koşulu masaya koydu. Önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul edin sonra sizin şartlarınızı konuşacağız.

TOPLANTI SAAT 16.00'YA ERTELENDİ

Toplantının bir saat daha ertelendiği bilgisi Ankara’da konuşuluyor. Belli ki önce bir görüşme olunacak iki siyasi parti arasındaki sorunlar masaya getirilecek. Altılı masaya otururlarsa bu formüle ne diyorsunuz diye sorulacaktır. 11 madde geçiş süreci, geçiş süreci belki yeniden kaleme alınacaktır. Kılıçdaroğlu ile temel mesele Akşener ile aynı araçla Saadet Partisi’ne girilmesi. Farklı bir noktada görüşme yapılacak. Saat 16.00’ya doğru da Akşener’in Saadet Partisi’ne aynı araçla gitmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

ANKARA’DA DAHA ÖNCE BÖYLE BİR FORMÜL KONUŞULDU MU?

Tüm yetkililerin adeta ateş püskürdüğünü söyleyebilirim. İYİ Partiye göre durum şuydu: Eğer Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına evet demediyse bu karar çıkamazdı. O kadar gerildiler ki o toplantıda masa dağıldı. Meral Akşener kalktı. Türkiye’nin gündeminde 14 Mayıs seçim tarihi ilan edilmek üzereyken masa kaybetti. Masa kaybederken Meral Akşener’e karşı ciddi bir tepki ortaya çıktı. Partisinden istifalar gündeme geldi. Milletvekilleri de yanlış yaptık diye ikiye bölündü. İYİ Parti’nin içi kaynamaya başladı.

Kılıçdaroğlu aday Akşener olursa onunla mücadele edecekti hem de Erdoğan ile mücadele edecekti. Masa açısından seçimi kazanmalarını çok zora sokan bir durum. Siyasi partilerde bunu görenler de harekete geçti.

Haberin Devamı

Acaba Akşener CHP’yi bölmeye mi çalışıyor sorusu gündeme geldi. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş güçlü başkan yardımcısı olsun dedi. Şu an seçimlere nasıl gidilecek? Akşener ve Kılıçdaroğlu otelde buluşacak deniliyor. Son sözlerini söyleyecekler. Görüşmenin dörtlü olabileceği ifade ediliyor.