Gündem İYİ Parti'nin kurucu üylerinden Taylan Yıldız istifa etti

İYİ Parti'nin kurucu üylerinden Taylan Yıldız istifa etti

19.06.2023 - 09:34 | Son Güncellenme:

İyi Parti kurucularından Taylan Yıldız sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesaj ile, istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Partinin kurucu üylerinden Taylan Yıldız istifa etti

2017 yılında Google’daki üst düzey yöneticiliğini bırakarak Türkiye’ye dönen İYİ Parti kurucu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız, kurucusu olduğu İYİ Parti’den istifa etti.

Haberin Devamı

İYİ Parti kurucularından Taylan Yıldız partisinden istifa etti. Twitter'dan açıklama yapan Yıldız, "Kurucusu olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Bir hafta geçti" diyerek bir video paylaştı. 

"Sebebi kişisel değil, sistemsel" diyen Yıldız, "Bilinsin isterim ki benim kişilerle hiçbir zaman meselem olmadı. Benim başka bir meselem var: Ankara’nın gençleri duymaması meselesi… Bu meseleyi çözmek için, yeni bir gelecek için birlikte olmaya, çabalamaya, mücadele etmeye devam edelim. Ve umudu elden bırakmayalım, daha yeni başlıyoruz!" açıklamasını yaptı. 

"KİMSE YANLIŞINI KABUL ETMİYOR"

Yıldız, konuşmasında mevcut siyasi sistemi eleştirerek, “Bilerek ya da bilmeyerek pek çok yönetici bu liyakatsiz düzenin devamını istiyor. Her şey kapalı kapılar ardında, ahbap-çavuş ilişkisi ile ilerlesin, başarı kriterleri belli olmasın. İşte hepsi bu. Hiçbir şey sorgulanmıyor. Özeleştiri yapılmıyor. Kimse yanlışını kabul etmiyor. Pek çok yönetici bundan memnun ama biz memnun değiliz” dedi.

Haberin Devamı

Yıldız, gençlerin, siyasilerin seçimden seçime hatırladığı bir oy potansiyeli olduğunu hatırlatarak, kurulu düzeni değiştirmeyen, koltukları gençlere bırakmak istemeyen siyasilerin, gençlerin gündeminin, değerlerinin, dertlerinin mevcut Ankara düzenindeki sağır kulaklarda karşılık bulmadığını söyledi. Taylan Yıldız videoda, gençlerin sesi olmaya, onlar için projeler üretmeye, dünyayı yakalamış bir Türkiye hedefiyle siyasette mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

İYİ Partinin kurucu üylerinden Taylan Yıldız istifa etti

PARTİDE İSTİFA FURYASI SÜRÜYOR 

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti’de 27. dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın istifasının ardından iki önemli isim daha istifa etti. Eski İstanbul Milletvekili ve parti kurucusu Prof. Dr. Andican, sosyal medya hesabından istifasını duyurdu.

Andican, “Geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır” ifadelerini kullandı. Andican, “Partisiz Muhalefet” saflarına katıldığını belirtti.

KÜÇÜKALİ DE AYRILDI

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve GİK üyesi Emine Küçükali daha önce stifa kervanına katılmıştı. Küçükali de sosyal medya hesabından “gördüğüm lüzüm üzerine” diyerek, parti kurucular kurulu, GİK ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Küçükali, “İktidarı eleştirdiğimiz her noktada onlara benzediğimizi, ülkemiz için istediğimiz katılımcı, demokratik, adil yönetim süreçlerini kendi içimizde uygulayamadığımızı üzülerek ifade etmek zorundayız. Partimize, seçmenimize ve milletimize dair kaygılarımız bizzat ittifak ortaklarımız tarafından görmezden gelindi, oyalandık. Dayatmalara boyun eğdik, itirazlarımız karşısında hakarete uğradık ve nihayetinde milyonlarca seçmenle birlikte kaybettirildik” değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu da istifaların ardından sosyal medyadan “Tek derdi zirveye çıkmak olanlarla yük taşıyamazsınız, zaman ilerledikçe yükün bizzat kendisi olurlar. Allah bizleri tek derdi memleket sevdası olanlarla yoldaş, ülküdaş yapsın!” paylaşımında bulundu.