Gündem İYİ Parti’nin ‘yerel’ hedefi 200 belediye

İYİ Parti’nin ‘yerel’ hedefi 200 belediye

23.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak ile Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu’nün koordinatörlüğünde önümüzdeki yerel seçim için hummalı bir çalışma başlattı.

İYİ Parti’nin ‘yerel’ hedefi 200 belediye

ÖNDER YILMAZ/ANKARA- Ağustos sonuna kadar tüm illeri ziyaret edecek olan Kavuncu, seçime dönük yol haritasına ilişkin çerçeveyi çizecek. Yerel yönetimlerde de Akburak koordinatörlüğündeki geniş bir ekip 81 il’i, 922 ilçe ve binlerce beldeyi mercek altına aldı. 

Haberin Devamı

Halen 17 belediyesi bulunan İYİ Parti’nin önümüzdeki yerel seçim hedefi bu sayıyı 200’e çıkarmak. İYİ Parti, her seçim bölgesinde halkın önemsediği isimleri tercih edecek. Kurmaylar, “Merkeze konumlanmış bir partiyiz. Anayasa’nın ilk dört maddesiyle problemi olmayan herkes İYİ Parti’de görev alabilir, aday olabilir. Adaylarımız arasında Ak Parti, CHP, ANAP ve DSP’de görev yapmış isimler de var. Partimizde her kesimden her görüşten insanlar var. Kazanacak adaylarla başarı hikayesi yazacağız” değerlendirmesini yapıyor.

Parti kurmayları son yerel seçimde CHP’nin aday çıkarmasına rağmen 300 oyla kaybedilen Uşak belediyesinin bu kez alınacağından emin olduklarını ifade ediyor. Balıkesir, Muğla, Mersin, Antalya gibi Selçuklu coğrafyasına odaklanan İYİ Parti, bu illerin ilçelerinde de etkin olmak istiyor. İYİ Parti oy potansiyelinin bulunduğu kıyı illerle Karadeniz bölgesinde de başarı sağlayacaklarını savunuyor.

Haberin Devamı

‘İŞBİRLİĞİ’NE KAPI AÇIK

Bu seçimde kimseye ittifak önerisi götürmeyecek olan İYİ Parti, CHP başta olmak üzere diğer partilerden işbirliği önerisi gelmesi olasılığına da kapıyı aralık bırakıyor. “Kazan kazan” ilkesine oturtulacak görüşme stratejisinde örneğin İstanbul, İzmir, Ankara gibi üç büyük ilde Ankara masada tutulacak. Bu üç büyük şehrin ilçelerinde de aday çıkarmak isteyen İYİ Parti, örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için CHP’nin desteklenirse son seçimde oy potansiyeli artan Şile, Beşiktaş başta olmak üzere beş altı ilçe belediyesinin kendilerine verilmesini talep edecek. Ankara, İzmir, İstanbul’un yanı sıra önemli büyükşehirlerde de benzer taktik izlenecek.