Gündem İzmir Ekonomi, Amerika yolcusu

İzmir Ekonomi, Amerika yolcusu

04.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İzmir Ekonomi, Amerika yolcusu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri “Car4Future” adlı projeleriyle San Francisco’da gerçekleştirilecek girişimcilik ekosistemi gezisi ve devamlı mentorluk desteği kazandı.

Haberin Devamı

Girişimcilik Vakfı öncülüğünde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, General Mobile ve Türk Hava Yolları’nın desteğiyle gerçekleştirilen Android Akademi’de, İEÜ öğrencileri Oğuzhan Sarıtaş ve Doğucan Seyidoğlu, proje geliştiricisi Ferhat Babacan ve Furkan Ali Yalçın ile elektrikli arabalar için şarj ünitelerini bir araya getiren projeleriyle 120 proje arasından ilk üçe girdiler.

Elektrikli arabaların popülerleştiğini belirten Sarıtaş, “Araştırmalarımız sonucunda elektrikli otomobiller ile şarj ünitelerini bir araya getiren mobil uygulama yapmaya karar verdik. 2016’dan bu yana çalışıyoruz. Elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonlarını bulmasına, şarj ünitesi sahiplerinin de gelir elde etmek için istasyonlarını paylaşıma açmasına imkân tanıyan çalışma yaptık” dedi. San Francisco Silikon Vadisi’nde Google ofisini ziyaret edeceklerini, girişimcilik ekosisteminde bulunan kişi ve kurumlarla bir araya geleceklerini kaydeden Sarıtaş, projelerini geliştirecek yeni özellikler üzerinde çalışacaklarını söyledi.