Gündem İzmir Kırıklar Cezaevi'nde tünel kazma iddiası

İzmir Kırıklar Cezaevi'nde tünel kazma iddiası

02.06.2009 - 11:23 | Son Güncellenme:

.

İzmir Kırıklar Cezaevinde tünel kazma iddiası

İzmir’de terör ve organize suçlularının bulunduğu Kırıklar F tipi Cezaevi’ndeki bir koğuşun tuvaletinin altında, yaklaşık 1 metrelik çukur bulundu. Alınan bilgiye göre, Buca ilçesinin Kaynaklar beldesindeki Kırıklar F tipi Cezaevi’nin görevlileri, çöp kutusunda bir miktar toprak buldu. Bunun
üzerine cezaevinde yapılan araştırmada, koğuşlardan birindeki tuvaletin altında yaklaşık 1 metrelik çukur olduğu belirlendi. Çukurun, tünel kazmak amacıyla açıldığının tahmin edildiği bildirildi.
AA muhabirinin görüştüğü İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, F tipi cezaevlerinde tünele karşı çok özel önlemlerin bulunduğunu ve mahkumların kaçmasının mümkün olmadığını söyledi.
Kırıklar F tipi Cezaevi’ndeki tek kişilik bir koğuşun tuvaletinin altında kazılmış bir boşluk bulunduğunu belirten Özler, "Boşluğun tünel amacıyla mı açıldığı araştırılıyor. Ayrıca, Kırıklar F tipi cezaevinin duvarları perde betondur ve yer altında çok derine kadar iner. Tünel kazılarak firar edilmesi mümkün değildir" dedi.
Tuvaletin altında boşluk bulunan koğuşta organize suçtan tutuklu bulunan bir kişinin kaldığını bildiren Özler, ancak isim vermesinin doğru olmadığını ifade etti.
Özler, olayla ilgili adli ve idari soruşturma açıldığını kaydetti.