Gündem İzmit'te 'İngiliz' çakmakçı

İzmit'te 'İngiliz' çakmakçı

27.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmit'te 'İngiliz' çakmakçı

İzmitte İngiliz çakmakçı





Almanya'da yaşanan işsizlik, ülkede gelecek görmeyen genç nesil Türklerin Türkiye'ye dönmesine neden oluyor.
Der Spiegel dergisi, "Almancı'nın Dönüşü" başlığıyla verdiği haberde, iyi eğitim gören yeni nesil Türklerin, işsizliğin gün geçtikçe arttığı Almanya'da bir gelecek göremedikleri için Türkiye'ye dönmek istediklerini yazdı. Türkiye Araştırmalar Merkezi'nin (TAM) bir araştırmasını kaynak gösteren dergi, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan 18 ila 29 yaşındaki gençlerin yüzde 24'ünün Türkiye'ye dönmek istediği ifade etti. Haberde, 2002'de Türkiye'ye dönen 37 bin Türk'ten 7 bininin 18 ile 25 yaşlarında olduğuna işaret edildi ve göç eden Türklerin yaş ortalamasının çok düştüğü kaydedildi. Dergi, 2003'te de 18 - 25 yaş arasındaki 10 bin gencin Türkiye'ye döneceğinin tahmin edildiğini yazdı.
Almanya'daki Türkler arasında işsizlik oranının yüzde 24 civarında olduğuna dikkat çeken haberde dönen gençlerin kültür farklılığından dolayı Türkiye'de de zorluk çektiğine işaret etti...
Bazı "Alamancı"ların Türkiye'de kendilerini yabancı gibi hissettikleri kaydedildi.


İzmİt'te 10 yıldır çakmak gazı satarak hayatını kazanan İngiliz Suzi Canon, "Türkiye benim vatanım oldu, buradan kopamam" diye konuştu. Suzi, eşinin kalp krizinden ölmesiyle üzüntüden saçları döküldü. Bir davet üzerine İzmit'e gelen ve buraya tutkuyla bağlanan Suzi, "Burada kendime geldim. İzmit'i ve insanını çok seviyorum" dedi.




GÜNCEL


Defterleri sandığa sığmadı, kitap yaptı
'Kadın paraşütçü yere çakıldı'
Greenpeace ekibi uyarınca, asbestli gemi yoldan döndü
80. yıl coşkusu sokaklara taştı
Profesöre 'öldüren ameliyat' davası...
'Alamancı' geri dönüyor
Hurda araç şebekesi!
Kısa kısa..