Gündem Jaguarlı çifte cinayet davası başladı

Jaguarlı çifte cinayet davası başladı

17.03.2022 - 12:41 | Son Güncellenme:

Büyükçekmece’de kendisini aldattığından şüphelendiği eşi Adalet Bike ve erkek arkadaşı Gökhan Denli’yi öldüren Bike’nin eşi Mahmut Bike’nin de arasında olduğu 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Öldürülen Adalet Bike ve Gökhan Denli’nin babaları sanıklardan şikayetçi olmadı.

Jaguarlı çifte cinayet davası başladı

Mahmut Bike eşi Adalet Bike’nin başkasıyla ilişkisi olduğunu öğrenince akıllı saatinin konumundan eşini takip etti. Eşinin Büyükçekmece Gölü’nde olduğunu gören Bike, yanına hem kendi kardeşi hem de Adalet Bike’nin kardeşini alarak konuma gitti. Parkta eşini Gökhan Denli ile birlikte gören Mahmut Bike, Denli’yi önce bıçakladı sonra da silahla vurdu. Denli olay yerinde hayatını kaybetti. Adalet Bike’yi de zorla arabaya bindiren Mahmut Bike ve ağabeyi Selahattin Bike, araçta darp ettikleri kadını hareket halindeki araçtan aşağı attı. Daha sonrasında ise araçla üstünden geçti. Adalet Bike de olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından Adalet Bike’nin eşi Mahmut Bike, kayınbiraderi Fırat Bike, kuzeni Öznur Erbek, Furkan Özcan ve firari olan ağabeyi Selahattin Erbek hakkında “töre saikiyle kasten öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Jaguarlı çifte cinayet davası başladı

“İNTİHAR ETTİĞİNİ DÜŞÜNDÜM”

Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mahmut Bike, Fırat Bike, Furkan Özcan ve Öznur Erbek katıldı. Duruşmada ilk olarak Adalet Bike’nin eşi Mahmut Biken savunma yaptı. Adalet Bike’nin telefonunda başka bir erkekle mesajlaşmalarını gördüğünü anlatan Bike, “Boşanacağını söyleyerek benden özür diledi” dedi. Olay günü akıllı saatinden eşinin Büyükçekmece Gölü’nde olduğunu gördüğünü söyleyen sanık Bike, “Çocuklar bende olduğu için intihar ettiğini düşündüm. 1 saat sonra sinyal kesildi. Sonra kardeşim Fırat arabayı getirdi. Biz konuma gitmek istedik. Ancak ilk başta bulamadık. Sonra arabadan inip aramaya başladık. Bir süre sonra kardeşim arayıp Adalet’in ona doğru gittiğini söyledi” dedi.

Haberin Devamı

“KAÇ KERE BIÇAKLADIM KAÇ KERE ATEŞ ETTİM BİLMİYORUM”

Eşinin yanında Gökhan Denli’nin olduğunu ve kendisine, “Sen kimsin gavat karına sahip çıksaydın” dediğini söyleyen Mahmut Bike, “Sonra Gökhan bıçak çekti. Boğuşmaya başladık. Bıçak yere düşünce alıp Gökhan’ı bıçakladım. Ancak kaç kere bıçakladığımı bilmiyorum. Sonra kendi arabasına doğru koşmaya başladı bende silahımı çıkardım ve ateş ettim. Kaç kere ateş ettim hatırlamıyorum. Arabalara binip gitmeye başladık” dedi. Adalet Bike ve ağabeyi Selahattin Erbek’in arka koltukta oturduğunu kendisinin de arabayı kullandığını anlatan Mahmut Bike, “Öznur’da yanımızdaydı. Ana yola çıkarken Selahattin beni indir dedi. İleride bir yerde onu indirdim. Sonra Öznur’u indirirken arkaya baktığımda Adalet’in orada olmadığını gördüm” dedi.

Jaguarlı çifte cinayet davası başladı

“BİR ŞEYİN ÜZERİNDEN GEÇTİM”

Tutuklu sanık Fırat Bike de yaptığı savunmada, Mahmut Bike’nin Gökhan Denli’yi bıçakladığını söyledi. Olay yerinden ayrılırken kendi arabasına bindiğini söyleyen Bike, “Ağabeyim önden gidiyordu. Ben de onu takip ediyordum. Yolda giderken bir şeyin üstünden geçtim. Hava yastıkları patladı. Arabayı tekrar çalıştırmak istedim ancak çalışmadı. Polislerin yaklaştığını görünce kaçtık.

BABALARI ŞİKAYETÇİ OLMADI

Sanık savunmalarının ardından mahkeme başkanı Adalet Bike’nin babası Mehmet Erbek’e şikayetçi olup olmadığını sordu. Sanıklardan şikayetçi olmadığını söyleyen baba Mehmet Erbek, “Ben kızımın olayını bilseydim. Şimdi sanıkların yerinde ben olacaktım. Şikayetçi değilim” dedi. Gökhan Denli’nin babası Arap Denli de şikayetçi olmadığını söyleyerek, “Ben onları tanıdığım için memnun oldum. Keşke bu olanlar olmasaydı” dedi.

Haberin Devamı

Jaguarlı çifte cinayet davası başladı

“YA KENDİNİ ÖLDÜRSÜN YA DA BEN ÖLDÜRECEĞİM”

Gökhan Denli’nin ağabeyi Hüseyin Denli ile Adalet Bike’nin kız kardeşi Melek Erbek ise sanıklardan şikayetçi oldu. Melek Erbek, Selahattin Erbek’in kendisine, “Ablana söyle kendisini öldürsün ya da ben onu öldüreceğim” dediğini anlatan Erbek, “Ablam da ‘benim çocuklarım var kendimi öldüremem’ dedi. Olaydaki silah Mahmut Bike’ye ait değildir. Selahattin Erbek’e aittir. Bıçak da Gökhan Denli’ye değil Mahmut’a aittir” dedi. Alınan savunma ve beyanların ardından sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Jaguarlı çifte cinayet davası başladı