Gündem Jens Lekman: 1 Garaj: 0

Jens Lekman: 1 Garaj: 0

10.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Onuncu yılında adını değiştiren ve programından tiyatroyu çıkarıp imajını cilalayan eski Garajistanbul, yeni Garaj, önceki akşam sezon açılışını yaptı.

Jens Lekman: 1 Garaj: 0

Sezon programının ilk konuğu, her şarkısı bir hikâye anlatan, ‘akıllı pop’ adını verebileceğimiz akımın İsveçli temsilcisi söz yazarı ve şarkıcı Jens Lekman’dı.

Haberin Devamı

Mekândaki ses sorunu

Ancak kâğıt üzerinde etkileyici duran programlar, mekânlar sanatçının performansının önüne taş koyduğunda, gerçekte büyük hayal kırıklıkları yaratabiliyor. Dördüncü albümü ‘Life Will See You Now’ ile eleştirmenlerin beğenisini kazanan, müzik altyapısına elektroniği de katan Lekman ve grubu, konser boyunca ses için uyarılarda bulundu.

Yeni albümden birkaç şarkı ve eskilerden ‘Black Cab’, ‘Your Arms Around Me’ gibi klasiklerini çalan sanatçı, zaten bir saat geç başlayan programı “Kusura bakmayın, sahnede sesimizi duyamıyoruz, albümlerinizi imzalarken size istediğinizi şarkıları söyleyebilirim” sözleriyle keserek konserin 40. dakikasında sahneden ayrıldı. İzleyenlerin alkışı sonucunda bis için sahneye dönen Lekman, imza esnasında şarkı söyleme sözünü de Garaj’ın son ses seviyesinde çaldığı müzik nedeniyle gerçekleştiremedi. Lekman’ın kendi sesini duyamamasına rağmen gösterdiği harika performans, seyircilerin hayal kırıklığını birazcık olsun dindirebildi.

Haberin Devamı

Tanıtım bülteninde İstanbul’u ‘Cool Istanbul’dan ‘Coolest Istanbul’a dönüştürmeyi hedefleyen Garaj, bu büyük iddiasını konserlerin öncelikli önem taşıyan ses sistemi konusuna taşımazsa, programın hakkını vereceğini söylememiz mümkün değil.