Gündem KAAN’la suç işlemeden suçla mücadele ediliyor

KAAN’la suç işlemeden suçla mücadele ediliyor

10.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Polis-özel güvenlik ortaklığını artırmayı hedefleyen Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş birliği ve Entegrasyonu Projesi (KAAN), asayişin sağlanmasına önemli katkı sundu. Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı ve Securitas Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, özel güvenlik görevlilerinin proje kapsamında geliştirilen mobil uygulama üzerinden bugüne kadar 42 bin 400 bildirim gerçekleştirdiğini ve bu bildirimler sonucunda 15 bin adli ve idari işlem yapıldığını söyledi.

KAAN’la suç işlemeden suçla mücadele ediliyor

 

MİTHAT YURDAKUL Ankara - Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Kösereisoğlu, KAAN projesinin özel güvenlik görevlileri ve kolluk kuvvetleri arasında etkili iletişim ve koordinasyonu sağlamak, suç meydana gelmeden önlemek, genel kolluğa seri şekilde iletilmesini sağlamak, devam eden olaylara etkin ve zamanında müdahale etme amacıyla 2018'in Kasım ayında pilot olarak uygulanmaya başladığını anlattı. Projeye öncelikle özel güvenliğin aktif şekilde çalıştığı kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları ile alışverimerkezleri gibi stratejik noktaların dahil edildiğini aktaran Kösereisoğlu, "İstanbul'da başlayan ve başarılı olan KAAN Projesi Adana, Antalya, Ankara, Bursa ve İzmir başta olmak üzere ülke geneline yayıldı" dedi.

Haberin Devamı

Güvenliğin her zaman emniyetin asayiş hizmetlerini destekleyici bir rolü olduğunu ancak şimdiye kadar emniyet ve özellik güvenlik arasında doğrudan bir köprü kurulmadığını ifade eden Kösereisoğlu, "Bir olay gerçekleştiğinde normal bir vatandaş gibi 155'i arardık. Emniyet tarafından yapılan bir dizi çalışmayla özel güvenlikle asayişin arasında bir köprü kuruldu ve KAAN Projesi hayata geçti. Polis istihbarat ağına özel güvenlik personelini de dahil etti" dedi.