Gündem Kadıköy'de istek şarkı cinayeti: Benim istediğim şarkıyı çal lan

Kadıköy'de istek şarkı cinayeti: Benim istediğim şarkıyı çal lan

03.05.2023 - 13:18 | Son Güncellenme:

Kadıköy'de Mehmet Caymaz tarafından bıçaklanarak öldürülen Cihan Aymaz'ın arkadaşı ve görgü tanığı Muhammet Mağol'un polise verdiği ifade ortaya çıktı. Öte yandan cinayet anının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Kadıköy rıhtımında meydana geldi. Yaklaşık 4 yıl boyunca kargo şirketinde çalışan 30 yaşındaki Cihan Aymaz, işinden ayrılınca sokaklarda şarkı söylemeye başladı. Dün akşam 19.00 sıralarında Kadıköy rıhtımda şarkı söyleyen Aymaz'la, alkollü olduğu iddia edilen bir kişinin istek şarkı istemesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışma sırasında Mehmet Caymaz, Cihan Aymaz'a bıçakla saldırdı. 

Haberin Devamı

Yaralanan Aymaz denize düştü. Ardından Mehmet Caymaz'da denize atladı.  İhbar üzerine olay yerine sağlık, sahil güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi. Denizden çıkarılan yaralı Cihan Aymaz'a ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı. Aymaz, ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Şüpheli Mehmet Caymaz ise sahil güvenlik botuna çıkarıldıktan sonra kelepçelenerek gözaltına alındı. Cihan Aymaz kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

"ALKOLLÜ BİR ŞEKİLDE ETRAFTAKİ İNSANLARI RAHATSIZ ETTİ"

Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Caymaz, polise ifade vermedi. Olayla ilgili görgü tanığı olarak emniyete götürülen Cihan Aymaz'ın arkadaşı Muhammet Mağol'un polise verdiği ifade ortaya çıktı. Mağol'un ifadesinde, "Cihan, benim yaklaşık olarak 6-7 aydır arkadaşımdır. Bugün saat 16.00 sıralarında iskeleye gittim. Cihan yine hoparlörünü kurdu ve hoparlörden müzik çalarak kendisi de şarkı söylüyordu. Saat 19.00 sıralarında olaydan dolayı adını öğrendiğim Mehmet Caymaz isimli şahıs elinde içki şişesiyle oraya geldi. Elindeki içki şişesini yere bıraktı. Orada alkollü bir şekilde etraftaki insanları rahatsız etti. Sonra rahatsız olunca oradan dağıldılar. Sonra Mehmet isimli bu şahıs Cihan'ın yanına giderek 'Benim istediğim şarkıyı çal lan' diye bağırdı." dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kadıköyde istek şarkı cinayeti: Benim istediğim şarkıyı çal lan

Öte yandan Cinayet anının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

"CİHAN DENİZDEYKEN KENDİNDEYDİ" 

Muhammet Mağol'un ifadesinin devamında "Cihan da kendisine 'Tamam çalarım. Ama sakin ol. Bağırma insanlar rahatsız oluyor' dedi. Ancak Mehmet isimli bu şahıs daha çok sinirlendi. Birden belinden siyah renkli bir çakı çıkardı. Çakıyı düğmeye basarak açtı. Sonra Cihan'a küfür etti. 'Benim dediğimi yapacaksın. Benim dediğim şarkıyı çalacaksın' dedi. Bir anda Cihan'ın üstüne yürüdü. Cihan kendisine bir karşılık veremedi. Mehmet, direkt olarak Cihan'ın göğsüne doğru bıçağı bir kere sapladı. Cihan'ın göğsünden kan akmaya başladı ve Cihan denizin kenarında olduğu için şahsın bıçaklaması ve iteklemesi ile denize düştü. Ardından Mehmet Caymaz da denize elinde çakıyla atladı. Cihan'ı denizin kıyısına sahile doğru kendisi çekti. Denizdeyken Cihan'a tekrar vurmadı. Cihan denizdeyken kendindeydi. Çırpınıyordu.  Cihan'ın elinden tuttuk ve denizden çekerek kaldırıma yatırdık. Mehmet denizden çıkmadı. Orada kaldı. Bekledi. Biz hemen polisi ve ambulansı aradık. Denizin kenarına çıkardığımızda Cihan bayıldı. Bir süre sonra polis geldi. Sonra ambulans geldi. Ambulans hemen Cihan'ı alıp hastaneye götürdü. Deniz polisleri geldi. Mehmet isimli şahsı polisler denizden çıkardılar. Çıktığında elinde çakı yoktu" dediği kaydedildi.

Kadıköyde istek şarkı cinayeti: Benim istediğim şarkıyı çal lan

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

 Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli Kartal Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Kadıköyde istek şarkı cinayeti: Benim istediğim şarkıyı çal lan

TOPRAĞA VERİLDİ

 Cihan Aymaz'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Kayışdağı Merkez Camii'ne getirildi. Aymaz için burada cenaze töreni düzenlendi. Baba Hayrettin Aymaz tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Aymaz, Başıbüyük Mezarlığı'nda toprağa verildi.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Yazarlar