Gündem Kadın marangozlar tabuları yıkıyor

Kadın marangozlar tabuları yıkıyor

01.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadınlar birçok alanda olduğu gibi marangozlukta da becerilerini gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı Marangozluk Kursu ile kadınlara temel eğitimleri veriliyor.

Kadın marangozlar tabuları yıkıyor

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Tek gün süren kursa başvuralar, İstanbul Senin uygulaması üzerinden yapılıyor. İBB Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Sinem Gülenç, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak amacıyla Kadın Marangoz Atölyesi projesini hayata geçirdiklerini söyledi. 

Haberin Devamı

Kursa katılmak için Ümraniye’den Bakırköy’e geldiğini söyleyen 53 yaşındaki Sevgi Dereli “Çocukluğumda İstanbul’da mutlaka bir marangoz atölyesi bulunurdu. Babam da marangozluk yaptı. Kadınlar çok güzel marangozluk yapabiliyor. Marangoz denlince akla erkekler geliyor. Kadından marangozda olur, şoför de olur. Mesleklerin cinsiyeti yok” diyor. Mali Müşavir Türksel Demirbaşısı, evler de günlük hayatta karşılaşılan birçok tamir işini kadınların aldıkları eğitimlerle yardım istemeden kendi başına yapabileceğini söylüyor. Kursun en genç üyesi 18 yaşındaki Aylin Taşdemir ise  “Erkek mesleği olarak bilinen mesleklerde tabular böyle kurslar yıkılıyor.”