Gündem Kadın, sorunların çözüm aşamasında rol almalı

Kadın, sorunların çözüm aşamasında rol almalı

25.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadına karşı her türlü şiddetin önlenmesi için yasamada daha fazla kadının yer alması gerektiğini belirten Hilal Elmas, “Sorunların çözüm aşamasında daha fazla kadın olması duyarlılığı artıracaktır” dedi...

Kadın, sorunların çözüm aşamasında rol almalı


MHP’nin Kocaeli’nden 3. sırada aday gösterdiği avukat Hilal Elmas, “Kadına karşı her türlü şiddettin önlenmesi, yasamada daha fazla kadının yer almasından geçiyor. Sorunları çözmek için yasa yapmak gerekiyor. Sorunların çözüm noktasında ne kadar kadın yer alırsa duyarlılık o kadar artacaktır” diye konuştu.
‘Seçmen bıktı’
Avukat Hilal Elmas, MHP’nin Kocaeli’nde 3. sıra adayı olarak yer alıyor. 2011 yılında da MHP’den aday gösterilen Elmas, bu yıl geçirdiği genel seçim sürecini Milliyet’e değerlendirdi:
“Benim bir sloganım var; ‘Meclis’te Kocaeli’nin avukatı olacağım’. Alanım hukuk olduğu için kampanya boyunca seçmenleri de bu yönde bilgilendiriyorum. Anayasa değişiklikleri sırasında Meclis’te yapabileceklerimi anlatıyorum. Yurttaş aleyhine herhangi bir yasanın geçmesine izin vermeyeceğimi söylüyorum. İç Güvenlik Yasası hakkında seçmenlere bilgi veriyorum. Yani kendi alanımda, hukuk alanında propaganda yapıyorum. 2011’de de aday olmuştum ama 2015 ile 2011 arasında çok fark var. Seçmen mevcut iktidardan bıkmış durumda. MHP, AKP’ye oy veren milliyetçi muhafazakar seçmenlerin ilgisini çekiyor.”
‘Kadınlara yetki verin’
Hilal Elmas, Meclis’te daha fazla kadın olması gerektiğini vurgulayarak, şunları dile getirdi:
“Kadına şiddet had safhada. Adliyeye yansımayan vakalar, evine kapananların anlatamadığı şiddet ve baskı ortamı var. Yasamada ne kadar fazla kadın olursa o kadar iyi olacaktır. Sorunların çözümü için yasalar gerekiyor. Sorunların çözüm aşamasında daha fazla kadın olması duyarlılığı artıracaktır. Biz kadınlara ‘Sorunlarınızı çözmemiz için bize yetki verin’ diyoruz. Onlar da ‘Daha fazla kadının temsil edilmesini istiyoruz’ diyorlar. Meclis’e girince var gücümle çalışacağız.”

Haberin Devamı

Hilal Elmas kimdir?

30 yaşındaki Hilal Elmas, 2006 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Elmas, sekiz yıldır babası Resul Elmas ile birlikte çalıştığı İzmit Merkez’deki ofiste avukatlık mesleğini sürdürüyor.