Gündem Kadınların yeni ‘abiyesi’ takım elbise

Kadınların yeni ‘abiyesi’ takım elbise

30.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Moda eleştirmenkeri, Kovid-19 pandemisinin moda dünyasına etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiğini belirterek yeni trendin kadınlarda takım elbise olduğunu açıkladı.

Kadınların yeni ‘abiyesi’ takım elbise

PELİN AYKIN - İngiliz giyim zinciri Reiss, siyah “Haisley” pantolon-ceket takımının rekor satışlara ulaştığını, beyaz “Taite” smokin takımının da eskisinden fazla talep gördüğünü bildirdi. Reiss, kadın giyim direktörü Una Joyce, “Kovid’den önce sattığımızın iki katı kadar takım elbise satıyoruz” dedi. Marks & Spencer, Jigsaw ve John Lewis markalarında da benzer bir eğilim olduğu ifade edildi. Ayrıca takım elbisenin birden fazla kuşağa hitap eden bir trend olduğu belirtilirken, John Lewis’in moda tasarım direktörü Queralt Ferrer, daha genç kadınların siyah kadife blazer ceket ve geniş paçalı pantolonları bir tişörtle kombinlediğini, yaşlı bir kadınınsa ipeksi bir bluzla aynı takımı tercih ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Mesai dışında da

İki yıl süren karantinadan sonra, kadınların işe giderken nasıl giyinmek istedikleri konusunda bir değişiklik olduğuna dikkati çeken moda uzmanları, bu durumun televizyon dizilerine de yansıdığını ifade etti. İngiliz “BBC One” kanalının yatırım bankasındaki çalışanlara odaklanan dizisi “Industry”de kadın karakterlerin elbise yerine takım elbiselerle işe gitmesi dikkat çekerken, bu trendin mesai saatleri dışında da çok tercih edildiği belirtildi. Nitekim, Cate Blanchett, Bella Hadid, Venus Williams, Tilda Swinton ve Glenn Close gibi ünlü isimler film galaları, Oscar Ödülleri ve Met Gala gibi önemli etkinliklerde takım elbisenin çeşitli formlarını giyerek kırmızı halıda boy gösterdi.