Gündem KADİR GECESİ Duası Olarak Ne Okunur? Kadir Gecesi İçin Okunacak Dualar ve Türkçe Anlamları

KADİR GECESİ Duası Olarak Ne Okunur? Kadir Gecesi İçin Okunacak Dualar ve Türkçe Anlamları

27.04.2022 - 04:26 | Son Güncellenme:

Kadir Gecesi tarihi yaklaşıyor. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilir. Bu mübarek gecesi ibadet ederek geçirmenin sevabı ise kat kat fazladır. Peki, Kadir Gecesi hangi dualar okunur? Kadir Gecesi duası var mı, nedir? İşte Kadir Gecesi okunacak dualar ve sureler.

KADİR GECESİ Duası Olarak Ne Okunur Kadir Gecesi İçin Okunacak Dualar ve Türkçe Anlamları

Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Kur'an Ramazan ayında ve bu gecede indirilmiştir. Bu önemli gecesi bol dol dua etmek, namaz kılmak ve tevbe etmek gerekir. Peki, Kadir Gecesi'nde hangi dualar okunur? Kadir Gecesi'ne özgü bir dua var mıdır? İşte Kadir Gecesi Duası ve bu gecede okunabilecek sureler ve dualar.

Haberin Devamı

KADİR GECESİ DUASI

Hz. Aişe validemiz : "Ya Resulallah, Kadir Gecesi'ne rastladığım zaman nasıl dua edeyim?" diye sorunca, Peygamber Efendimiz : "Ey Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" şeklinde dua ve niyazda bulunmasını tavsiye buyurmuştur (Tirmizi, Deavât 84).

Dini kaynaklarda yer alan bilgilere göre Hazret-i Peygamber, Hz. Aişe’ye "Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni." die dua et buyurdu.

KADİR GECESİ DUASI TÜRKÇE ANLAMI

Peygamberimizin okuduğu Kadir Gecesi duasının Türkçe manası şu şekilde:

-Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.

Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde “İnanarak ve mükâfatını Allah’tan bekleyerek Kadir gecesini ihya edenlerin geçmiş günahlarının affedileceğini” müjdelemiştir. (Buhari, “Fazlu Leyleti’l-Kadr, 1) Ramazanın son on gününe girildiğinde Hz. Peygamber dünyevi işlerinden uzaklaşıp itikâfa çekilir, geceleri daha çok ibadet ve tefekkürle geçirdiği gibi ailesini de ibadet için uyanık tutardı.

Haberin Devamı

Hz. Aişe validemiz : “Ya Resulallah, Kadir Gecesi’ne rastladığım zaman nasıl dua edeyim?” diye sorunca, Peygamber Efendimiz : “Ey Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” şeklinde dua ve niyazda bulunmasını tavsiye buyurmuştur (Tirmizi, Deavât 84). Bu gece melekler yeryüzüne inerken bereket ve rahmet de iner. Bu gece her iş için bir selamet ve saadet gecesidir. Bu gecenin kadrini bilen ve onu iyilikle ve ibadetlerle ihya eden kimse Allah katında yüksek yer ve şeref sahibi olur.

KADİR GECESİ OKUNABİLECEK DUALAR

"Ey Rabbimiz! Peygamberlerin vasıtasiyle va'd buyurduğun şeyleri bize ihsân et. Kıyamet Günü bizi rüsvây etme. Şüphe yok ki Sen vadinden aslâ hulf etmezsin."

"Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulm ettik. Eğer bizi bağışlamaz, esirgemezsen biz her halde büyük zarar ve ziyan görenlerden oluruz."

"Ey Rabbimiz! Dünyada da âhirette de bize iyilik yaz. Akıbetimizi hayır eyle. Şüphesiz Sana döndük, gösterdiğin yolu tuttuk."

KADİR GECESİ OKUNACAK SURELER

* Yasin

* Tebareke

* Amme

* Kadir Suresi

Haberin Devamı

* İnşirah Suresi