Gündem Kafatasında ödem oluşmuş

Kafatasında ödem oluşmuş

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sevgilisi Ahmet Kural’ın saldırısına uğradığı gerekçesiyle şikayetçi olan Sıla’nın darp raporu ortaya çıktı. Raporda şarkıcının yüzünde ezilme, kafatasında ödem oluştuğu bildirildi. Raporda ayrıca Sıla’nın idrarından kan ve pıhtı geldiği, kollarında ezilme olduğu, kafasına küllükle vurulduğu, kafasına, bacaklarına ve kulağına tekme atıldığı belirtildi.

Kafatasında ödem oluşmuş

Ünlü şarkıcı Sıla, oyuncu sevgilisi Ahmet Kural’ın 29 Ekim’de kendisini dövdüğü, tehdit ve hakaret ettiği şikayetiyle savcılığa başvurmuştu. Savcılık, Sıla’nın şikayetiyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Aile mahkemesi de Ahmet Kural’ın üç ay süreyle şarkıcıya yaklaşmamasına yönelik koruma kararı almıştı. Sıla şikayet dilekçesinde, Ahmet Kural’ın kafasını duvara vurduğunu, kendisini yerlerde sürüklediğini, kül tablasıyla saldırdığını ve oyuncunun evinde gerçekleşen şiddetin 45 dakika sürdüğünü belirtmişti.

Haberin Devamı

Saldırının belgesi

Sıla Gençoğlu’nun darp raporu dün ortaya çıktı. Star Haber’in ulaştığı raporda sanatçının idrarında kana rastlandığı, idrarından kan ve pıhtı geldiği, yüzünde ve kollarında ezilme saptandığı, kafatasında ödem belirlendiği ve vücuduyla yüzünde morluklar tespit edildiği belirtildi. Darp raporunda ayrıca Sıla’nın kafatasına küllük ile vurulduğu, kafasına, bacaklarına ve kulağına tekme atıldığı ifade edildi.

Özür dilese de işini kaybetti

Büyük tepki gören Ahmet Kural dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tüm kadınlardan özür diledi. Ancak Kural özür de dilese, reklam kampanyasında yer aldığı banka, kendisiyle çalışmayı sona erdirdi. Ahmet Kural, Twitter’da şunları yazdı: “Çok sevmiş, sevdiğini gördüğünde gözleri patlamış biri olarak çok üzgünüm. Şiddetle anıldığım, buna imkan verdiğim için... Ağır tahrik içeren konu üzerinden başlayan tartışmadaki itişme sırasında olumsuzluk yaşandı. Ancak 45 dakika diye belirtilen süre, yerde sürükleme, küfür ve hakaret, kül tablası fırlatma, tehdit, şantaj, alıkoyma gibi iddialar doğru değil. Ancak ne olursa olsun bu tartışmanın içinde olmamalıydım. Sevdiğim kadınla yaşadığım itişme bana yakışmadı. Böyle bir olayın tarafı olduğum için başta Sıla olmak üzere tüm kadınlardan özür diliyorum. O gece benimle paylaştığı şeyleri itidalli karşılayabilmeliydim. Herkesin ayıbı kendine diye düşünmeliydim. Örnek bir aşkın parçasıyken bu şekilde gündeme geldik. Bu ilişkiye ve Sıla’ya saygımdan detayları paylaşmayacağım.”

Haberin Devamı

‘Ahmet Kural ile çalışmayacağız’

Ahmet Kural’ın reklam kampanyasında yer aldığı Yapı Kredi Bankası şu açıklamayı yaptı: “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda öncü bir kurum olarak, reklam kampanyamızda yer alan Ahmet Kural hakkındaki haberleri takip etmekteyiz. İddialara konu davranışların, bankamızın etik anlayışıyla bağdaşması söz konusu değil. Ek karar ve yaptırım haklarımız saklı kalmak kaydıyla, yargının vereceği karara kadar gelişmeleri takip edeceğiz. Bununla birlikte, mevcut iletişim çalışmalarımızı durdurduğumuzu ve Ahmet Kural ile iş birliğimize devam etmeyeceğimizi ifade etmek isteriz. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacısı olarak işimizin her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin savunucusu olduğumuzu bildiririz.”

Haberin Devamı

İfadeye çağırıldı

Sıla Gençoğlu’nun darp şikâyeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Ahmet Kural, ifadesinin alınması için savcılığa çağırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu’nca Ahmet Kural’a ifade vermesi için çağrı kâğıdı gönderildi. Oyuncu ifade vermeye gitmezse, hakkında polis zoruyla adliyeye götürülme kararı çıkarılabilir. l DHA