Gündem Kahramanlar dualarla uğurlandı

Kahramanlar dualarla uğurlandı

10.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit Muzaffer Tufaner, Yerköy’e bağlı Saray köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Küçük Ali, babasını asker selamıyla son yolculuğuna uğurladı.

Kahramanlar dualarla uğurlandı

Şırnak’ın İdil ilçesindeki operasyonda ağır yaralı olmalarına rağmen teröristlerle kahramanca çarpışarak şehit olan özel harekat polisleri Muzaffer Tufaner (43) ve Hakan Yılmaz Şırnak, Kayseri, Konya, Yozgat ve Karaman’da yapılan törenlerin ardından gözyaşlarıyla toğrağa verildiler.

Şırnak’taki törenin ardından Kayseri’ye getirilen Tufaner’in (43) cenazesi, Talas ilçesindeki evine götürüldü. Tufaner’in cenazesini, silah arkadaşları, komşuları ve vatandaşlar karşıladı. Nisanur ve Ali, bere ve şapkasını giydikleri babalarıyla helalleşti.

Şehidin eşi Memduha Tufaner, “İki Muzaffer daha yetiştiriyorum, haberleri olsun onların. Ağlamıyorum, dik duruyorum. Allah teröristlerin belasını versin” diyerek tepki gösterdi. Daha sonra şehit Tufaner’in cenazesi memleketi Yozgat’a gönderildi.
Yerköy’e bağlı Saray köyündeki babaevi önünde dua edilmesi sırasında şehidin eşi Memduha, annesi Ayten, babası Ali ve polis kardeşi Ramazan Tufaner, uzun süre tabuta sarıldı. Şehit Tufaner, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Şehit özel harekat polisi Hakan Yılmaz’ın (38) uçakla Konya’ya getirilen cenazesi Karaman’a gönderildi. Gönüllü olarak Şırnak’a geçici görevle giden şehit Yılmaz’ın cenazesi önce annesinin evine götürüldü. Cenaze aracının önünde gelen Tuba Yılmaz da araçtan indikten sonra “Aslan kocamı getirdim” diyerek ağladı.

‘Babam bizi bırakmasın’

8 yaşında Hatice Kübra ve 12 yaşına Tuana adında iki kız babası olan Yılmaz’ın cenazesinin defnedildiği dün itibariyle bir haftalık izne ayrılacağı ve izin bitiminin ardından yeni görev yeri Yüksekova’ya gideceği öğrenildi. Şehit Yılmaz’ın, Şırnak’a gitmek için hazırlandığı sırada kızı Tuana’nın kapıyı kilitleyip annesine, “Anne babam bizi bırakıp gitmesin” dediği öğrenildi.
Şehit Yılmaz’ın cenaze namazı vasiyeti üzerine Mardin’deki bir imam arkadaşı tarafından kıldırıldı. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenin ardından Yılmaz, polis şehitliğine defnedildi.