Gündem Kahramanlar ölümsüzdür! Türkiye 9 yiğidini kalbine gömdü

Kahramanlar ölümsüzdür! Türkiye 9 yiğidini kalbine gömdü

14.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Gökhan Delen, Ahmet Köroğlu, Serkan Sayin, Hakan Gün, Kemal Batur, şehit Muhammed Tunahan Evcin, şehit Müslüm Özdemir, şehit Emrullah Gülmez, şehit Murat Atar son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi.

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 askerin cenazeleri Şırnak’ta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de katıldığı törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in (32) cenazesi Aksaray’a, Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun (30) cenazesi Giresun’a, Şehit Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin’ın (27) cenazesi Adıyaman’a, Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün’ün (28) cenazesi Gaziantep’e, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un (23) cenazesi Niğde’ye, Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in (27) cenazesi Eskişehir’e, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir (23) ve Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez’in (22) cenazeleri Kahramanmaraş’a, Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar’ın (22) cenazesi de Ordu’ya gönderildi.

Haberin Devamı

Kahramanlar ölümsüzdür Türkiye 9 yiğidini kalbine gömdü

Tabutuna kapanıp kaldı

Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün’ün (28), şehadet haberi, Gaziantep’in Fatih Mahallesi’nde oturan ailesine askeri yetkililerce verildi. Şehidin babası Süleyman Gün ve diğer aile üyeleri acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Acı haberin ardından yakınları ve komşuları taziye için şehit evine akın etti. Şehit Gün’ün, Türk bayrağına sarılı tabutu, dün cenaze töreni için Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi’ne getirildi. Cenaze namazı öncesi ve sonrası şehidin babası, annesi, kardeşleri ve diğer yakınları feryat ederek gözyaşı döktü. Cenaze namazı sonrası baba Süleyman ile anne Hatice Gün ise şehit oğullarına tabutunu öperek veda etti. Bekâr olan şehit Gün’ün cenazesi, ikindi vakti Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı namazın ardından asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı

Nöbeti astsubay ağabeyi sürdürecek

Şehit Uzman Çavuş Serkan Sayin’in (27) acı haberi önceki gece deprem bölgesi Adıyaman’ın Bahçelievler Mahallesi’nde oturan ailesine İl Jandarma Komutanı Albay Hikmet Uz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Erdengi ve askeri yetkililer tarafından verildi. Şehit ailesi acı haberle üzüntüye boğulurken, baba evine Türk bayrakları asıldı. Dün havalimanından alınan şehidin cenazesi, önce baba evine sonra Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camii’ne getirildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Bekâr olan ve 6 kardeşi bulunan Şehit Sayin’in babası Hacı Ali ve anne Emine Sayin ile 5 kardeşi uzun süre gözyaşı döktü. Ağabeyi astsubay Murat Sayin de törene üniforması ile katıldı. İkindi vakti İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Sayin’in cenazesi, Adıyaman Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kahramanlar ölümsüzdür Türkiye 9 yiğidini kalbine gömdü

Üsteğmen Delen Aksaray’ı ağlattı

Çatışma sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in acı haberi gece saatlerinde Aksaray’daki baba ocağına ulaştı. Ereğli Kapı Mahallesi’ndeki evlerine askeri yetkililer, baba Bayram (56) ve Anne Zeynep Delen’e (55) şehadet haberini verdi. Dört kardeşi olan şehit Delen’in evinin sokağında taziye çadırı kuruldu. Şehit Piyade Üsteğmen Delen ve Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un cenazeleri Şırnak’taki törenin ardından Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na getirildi. Havalimanında her 2 şehit için tören düzenlendi. Tören sırasında bazı şehit yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Bir şehit yakını, “Bugün ağlamak yok, bugün düğün günü” dedi. Şehit Delen’in naaşı Aksaray’a, şehit Batur’un naaşı da Niğde’ye uğurlandı.

Haberin Devamı

‘Oğlumla gurur duyuyorum’

Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Muhammet Tunahan Evcin’in (27) Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi Gökmeydan Mahallesi’nde oturan ailesi şehadet haberini alan Nazif ve Ferah Evcin çifti, gözyaşlarına boğuldu. Şehit ailesinin bulunduğu apartmana Türk bayrakları asıldı. Yaklaşık 1 yıldır sözleşmeli er olarak görev yapan Evcin’in, ailenin 3 çocuğundan biri olduğu öğrenildi. Evcin’in bekâr olduğu, 1 yıl önce Hakkâri’den Kuzey Irak’a gönderildiği öğrenildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dün şehit evini ziyaret ederek taziyelerini iletti. Baba Nazif Evcin, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Evcin, kandilde oğluyla konuştuğunu anlatarak, “Bana Türkiye’yi böldürmeyeceğiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni sildirmeyeceğiz, vatan için pisikleri temizleyeceğiz. Askere, polise dua edin” dedi. Şehit Evcin, bugün Alpu ilçesinde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Dayısını arayıp memleketini sordu

Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar’ın (22) acı haberi, Ordu’nun İkizce ilçesine bağlı Bolluk Mahallesi’nde oturan ailesine ulaştı. Aileye haberi, askeri yetkililer verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan Selma Atar ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Bekâr olan şehit Atar’ın 8 aylık eğitimin ardından 2 ay önce göreve başladığı bildirildi. 4 kardeş olan şehit Atar’ın babası Vahip Atar’ın, 2021 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit Atar’ın dayısı Musa Çakır, geçen perşembe yeğeniyle cep telefonuyla görüşme yaptıklarını belirterek, “’Dayı köyümüzde kar var mı?’ dedi. Daha yeni başladığını söyledim. Sonra gece acı haberini aldık” dedi.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesi bugün İkizce Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip düzenlenecek tören ve kılınacak namazın ardından aile mezarlığına defnedilecek.

Ay yıldızlı bayrakla askere gitti

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un (23) acı haberi, önceki gece Vali Yardımcısı Resul Özdemir ve beraberindeki askeri heyet tarafından Niğde merkeze bağlı İlhanlı Mahallesi’nde yaşayan baba Cuma ve anne Hatice Batur’a ulaştırıldı. Oğullarının şehadet haberini aldıktan sonra fenalaşan Batur çiftine, sağlık ekibi müdahale etti. Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, yakınları taziye için eve akın etti. Bekâr ve 4 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenilen şehidin cenazesi dün Aksaraylı şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen ile Nevşehir’e getirildi. Asker gitmeden sırtında ay yıldızlı bayrakla eğlenen şehidin görüntüsü, görenleri duygulandırdı.

Ağabeylerinden ayrılamadılar

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde önceki gün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın (30), cenazesi, Van’da yapılan törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havalimanı’na, buradan da kara yoluyla Taşova ilçesi Çakırsu köyüne getirildi. 5 çocuklu ailenin iki oğlundan biri olan şehit Aslan için dün köy meydanında tören düzenlendi. Şehit Aslan’ın annesi Havva ve babası İbrahim Aslan, törende güçlükle ayakta durabildi. Kız kardeşleri ise tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin ailesini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Aslan, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

10 gün sonra görev süresi sona eriyordu

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun naaşı, Ordu-Giresun Havalimanı’na getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu uçaktan indirilirken, cenaze aile ve yakınları tarafından karşılandı. Şehidin 10 gün sonra görev süresinin sona ereceği ve sonrasında memleketine dönmek istediği öğrenildi. Bekâr ve 2 kız kardeşi olan şehidin kuzeni Talha Köroğlu’nun ise 2008’de Beytüşşebap’ta şehit düştüğü öğrenildi. Şehidin cenazesinin, Giresun Görele ilçe merkezinde bugün Çatakkırı köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Şehidin hayali ev almakmış

UĞUR YILDIRIM Kahramanmaraş - Kahramanmaraş’a 2 şehit ateşi düştü. Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin annesi Ümmihani, babası Ali Özdemir kardeşleri Sevda ve Melike tören sırasında tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazı ve okunan duaların ardından şehit Özdemir ’ın naaşı, Şerefoğlu Küyü’ndeki aile mezarlığında defnedildi. Şehidin depremzede ailesine acı haberin kaldıkları çadırda verilmesi sosyal medyada gündem oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ailenin tahsis edilen konteyner yerine kendi isteğiyle çadırda kaldığını, arzu etmeleri halinde rezerv alandan hazır bir konutun ya da yapımına başlanan konutlardan aileye verileceğini açıkladı. 305 hanede 1200 kişinin yaşadığı Şerefoğlu Köyü, depremde yerle bir oldu. 200 ev tamamen yıkıldı. Evleri yıkılan 163 aileye kırsal bölgelere dağıtılan tek odadan oluşan konteyner verildi. Klimalı konteynerleri ısıtmak için her aileye birer elektrik sobası dağıtıldı. Konteynerleri yetersiz bulan köylüler, hemen yanlarına çadır kurarak, kömür sobası ile ısınan çadırlarda yaşamaya başladı. İki kız kardeşi olan ve 1 yıl önce göreve başlayan şehit Özdemir’in tek isteğinin ise depremde yıkılan evlerinin yerine yeni ev almak olduğu öğrenildi. Köy Muhtarı Enver Bekiroğlu ise, köydeki bir çok ailenin çadırda yaşamayı tercih ettiklerini söyledi. Sanatçı Haluk Levent ile komedyen Hasan Can da aileye ev alacaklarını duyurdu.

Ağabeyi de asker

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez’in cenazesinin ise bugün Göksun İlçesi’nde toprağa verileceği belirtildi. Bekâr şehidin 7 kardeşi olduğu, bir ağabeyinin de asker olduğu ifade edildi.