Gündem Kahramanlar unutulmadı

Kahramanlar unutulmadı

16.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini canlarını ortaya koyarak bastıran şehitler yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle anıldı. 81 ilde demokrasi yürüyüşleri düzenlendi. Halk darbeciler lanetledi

Kahramanlar unutulmadı

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimine canları pahasına karşı koyarak, ülkenin bağımsızlığını koruyan kahramanlar, hain kalkışmanın 6. yıldönümünde yurdun dört bir yanında minnetle ve özlemle anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitliklere koşan vatandaşlar, saygı duruşu ve dualarla şehitleri andı. 81 ilde demokrasi yürüyüşleri düzenlendi. 

Haberin Devamı

15 Temmuz’un simgelerinden Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci general Semih Terzi’yi vurarak öldürüp, darbe girişiminin seyrini değiştirirkenkendisi de şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in (42) Niğde’nin Bor ilçesindeki kabri ziyaretçi akınına uğradı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, Şehit Halisdemir’in mezarı başında Kuran-ı Kerim okuyup, dua ederken duygusal anlar yaşadı. Darbe girişiminden bir ay sonra doğan ve Ömer Halis adını verdiği çocuğuyla birlikte kabir ziyaretinde bulunan bir vatandaş, “İnşallah Ömer Halisdemir gibi bir kahraman, vatanımıza, milletimize faydalı bir insan olur” dedi. 

Kahramanlar unutulmadı

Kahramankazan’da şehitlikte tören düzenlendi.

9 şehit veren sembol ilçe 

Haberin Devamı

FETÖ’nün darbe girişiminde 9 şehit veren ve ‘Kazan’ ismi ‘Kahramankazan’ olarak değiştirilen ilçede şehitler, darbenin yıl dönümünde mezarları başında anıldı. Törende şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra şehit mezarlarına karanfil bırakılarak, dua edildi. 

Kahramanlar unutulmadı

Şehit polis Serdar Gökbayrak’ın kabri çiçeklerle donatıldı. 

İkiz şehitler anıldı 

Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na F-16’larla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç (26),  Adana Yüreğir’deki mezarları başında anıldı.  

Şırnak’ta görevliyken, 15 Temmuz gecesi izinli olarak bulunduğu İstanbul’da yardım etmek için gittiği Çengelköy Sabancı Polis Merkezi’nde darbecilerin açtığı ateşle şehit olan polis Fatih Dalgıç (26), da Eskişehir’de anıldı.  

Arnavutköy Topkule Kışlası’na girmek isterken FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olan özel harekat polisi Serdar Gökbayrak için Sakarya’daki kabri başında anma töreni düzenlendi.  

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelde terör örgütü üyelerince şehit edilen koruma polisi Mehmet Çetin Uşak’ta, polis memuru Nedip Cengiz Eker için ise Aydın’daki kabirleri başında anma töreni düzenlendi. Törende duaların okunup, şehitlerin kabrine çiçek bırakıldı. l DHA-İHA