Gündem Kahramanlara hüzünlü veda

Kahramanlara hüzünlü veda

06.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Batman’da PKK tuzağıyla şehit olan 8 asker, memleketlerinde gözyaşları ve PKK’ya lanet sloganları arasında son yolculuğa uğurlandı. Tüm Türkiye kahraman şehitlerin ardından ağladı.

Kahramanlara hüzünlü veda

PKK terör örgütünün Batman’ın Gercüş ilçesinde önceki gün gerçekleştirdiği ve 8 askerin şehit olduğu kalleş saldırı, geride yarım kalmış hayatlar ve hayaller bıraktı.

Haberin Devamı

Ankaralı şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce (26), dün Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Elvanköy Şehitliği’nde toprağa verildi. Ayakta güçlükle duran şehidin annesi Sündüz İnce, cami avlusuna sağlık ekiplerinin yardımıyla tekerlekli sandalyeyle getirilirken, şehidin babası Ömer ile kardeşi Ayhan İnce, cenaze törenine askeri üniformayla katıldı. Şehit İnce için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde askeri tören düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlar ile mülki ve idari erkan milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Kahramanlara hüzünlü veda

Batman şehitlerinden Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde düzenlenen askeri törende TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehidin babası Ömer İnce ve kardeşi Ayhan İnce ile birlikte saf tuttu.

Bakan Soylu katıldı

Şehit Uzman Çavuş Yahya Şen (24) memleketi Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit için Kırıkkale Nur Camii’nde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı. Baba Emrullah, anne Ayşe, ağabeyi Uzman Çavuş Metin ile ikiz kardeşi Zekeriya Şen’in şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktüğü törende, Bakan Soylu ve Bilal Erdoğan Şen’in tabutunu bir süre omuzlarında taşıdı. Şehit uzman çavuş, Akçakavak köyünde toprağa verildi.

Kahramanlara hüzünlü veda

Şehit Ömer Yiğit Ulus için düzenlenen cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, baba Yücel Ulus’u teskin etti. Soylu, bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

‘Umutlarımızı aldılar’

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer’in (29) cenazesi ise memleketi Balıkesir’de toprağa verildi. Şehidin annesi Arife, babası Tezcan ve kardeşi Oktay Dinçer’in gözyaşları sel oldu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök (25) memleketi Eskişehir’de gözyaşlarıyla toprağa verildi. Törene yarbay kıyafetiyle katılan şehidin 7 yaşındaki kardeşi Batuhan ağabeyinin cenazesi geçerken selam verdi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök’ün cenazesi Kanlıpınar Şehitliği’ne götürülerek burada toprağa verildi. Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın (29) memleketi Amasya’da 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Acılı anne Fatma Aydın “Ağlamayacağım vatan hainlerini sevindirmeyeceğim” dedi. Şehidin 2 yıl önce evlendiği eşi Dilek Aydın da, eşinin tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı.

Haberin Devamı

Kahramanlara hüzünlü veda

Uzman Çavuş Uğur Göksu (29), memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit nişanlısının askeri üniformasını giyen Nesrin Atığ, tabuta sarılarak, “Hayallerimizi aldı hainler. Umutlarımızı aldılar” diyerek ağıt yaktı. Şehit Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus da İzmir’in Bergama ilçesinde gözyaşlarıyla son yolculuğa uğurlandı. DHA - AA

AMCAYA SON BAKIŞ

Şehit Uğur Göksu’nun yeğeni Halil, amcasının tabutuna son kez böyle baktı. Cenazede gözyaşlarına boğulan küçük Halil, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Haberin Devamı

Kahramanlara hüzünlü veda

Erdoğan’dan başsağlığı telgrafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman’da şehit olan askerlerle Konya’da şehit düşen polis memurunun ailelerine başsağlığı telgrafı gönderdi. Erdoğan, ailelere taziye dileklerini iletti. ANKARA MİLLİYET

‘Olmadı oğlum’

Memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlanan şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim’in (24) annesi Ayşe Hekim, sedyeyle katıldığı cenazede “Olmadı böyle oğlum” diyerek ağıt yakıp gözyaşı döktü. Törende güçlükle ayakta duran şehidin 25 gün önce evlendiği eşi Ayşe Hekim, bir kadın subay tarafından sakinleştirildi. Tören sırasında fenalaşan şehit yakınları, sağlık ekiplerince alanda hazır bekletilen ambulanslara taşınırken, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen’in kıldırdığı namazının adından şehit Hekim’in cenazesi, Isparta Garnizon Şehitliği’ne toprağa verildi. HASAN ÖZBEK-LEVENT DOĞAN ISPARTA MİLLİYET

Kahramanlara hüzünlü veda