Gündem Kahvehanede aile sohbetleri projesi

Kahvehanede aile sohbetleri projesi

07.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Ailenin korunması’ projesi kapsamında çeşitli kentlere uzmanlar gönderildi. Uzmanlar vatandaşlara aile içi şiddeti anlatırken, cuma vaazlarında da aile ele alınıyor

Kahvehanede aile sohbetleri projesi

Kadına yönelik şiddeti önlemek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Diyanet işleri Başkanlığı, uzmanlarını sahaya sürdü. “Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” projesi kapsamında Diyanet’in Ankara’dan gönderdiği uzmanlar cuma vaazlarında aile içi şiddeti konu alırken, daha sonra bakanlık uzmanlarıyla birlikte kahvehanelerde vatandaşlara aile içi şiddeti anlattı.

Haberin Devamı

Proje kapsamında yola çıkan uzmanların ilk adresi Ardahan, Erzincan, Erzurum, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas ve Yozgat oldu.

Eğitimler, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca belirlenen uzman ekiplerce gerçekleştirildi. Program kapsamında ilk olarak valilikler ziyaret edilerek eğitimler hakkında bilgi verildi. Eğitimler kapsamında il müftüsünün moderatörlüğünde vatandaşlara yönelik panel düzenlendi. Panelin ardından Diyanet’in uzmanları cuma vaazlarında aile içi şiddeti konu alırken, daha sonra her iki kurumun uzmanları kahvehanelere giderek vatandaşlara aile içi şiddet hakkında bilgi verdi, aile konusunda sohbetler gerçekleştirdi. Vatandaşlara verilen eğitimlerde, sosyal ve kültürel değişimlerin, ekonomik ve teknolojik gelişmelerin aileye olumsuz etkileri ve bunları önlemek için genç-yaşlı, kadın-erkek demeden bütün aile bireylerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi. Uzmanlar tarafından aile içerisinde merhamet, şefkat ve adalet gibi kavramların aile içi iletişime etkisine değinildi.

Haberin Devamı

Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “İnsanı şiddete sürükleyen algı bozuklukları neler? Aile içi şiddetin bir pişmanlık sebebi olmaktan çıkmasında hangi geleneksel yargılar etkilidir? Şiddetin yayılmasında hangi kültürel kalıplar referans alınmaktadır?” gibi soruların ele alındığı eğitimlerin, önümüzdeki günlerde diğer bölge ve illerde de uygulanacağı öğrenildi.

Yazarlar