Gündem ‘Kahveyi yüzüne dök’ diyen müdüre dava

‘Kahveyi yüzüne dök’ diyen müdüre dava

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Kahveyi yüzüne dök’ diyen müdüre dava

İstanbul’da 2013’te yaşanan Gezi parkı olayları döneminden İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar hakkında ‘kasten yaralamaya azmettirmek’ suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın iddianamesinde olay şöyle anlatıldı:

Haberin Devamı

“Taksim’de 6 Temmuz 2013’te Gezi parkı eylemleri nedeniyle polis, yabancı turistlere müdahale etti. Polis müdahalenin ardından bir kafede oturanlara yöneldi. Dönemin Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar kafede oturanların meydandan çıkarılması emrini verdi. Yunus Dolar, o sırada elinde kahve bulanan avukat Aslı Kazan için polislere ‘Kahveyi yüzüne dök’ emrini verdi. Polis, Kazan’ın arkadaşı Tuğçe Tatari’yi de yere düşürdü. Tatari, Gümüşsuyu girişine kadar yerlerde sürüklendi.”

İtirafçı olmuştu

Yunus Dolar, FETÖ üyesi olmaktan gözaltına alındı. İhraç edilen Dolar itirafçı oldu. Özel bir kriminal şirketinde çalışan Hakan U. incelediği bir dosyadan Yunus Dolar’ı tanıdı. Hakan U. Aslı Kazan’ı arayarak o gün polisin yaptıklarının emrini Dolar’ın verdiğini söyledi. Kazan da, savcıya verdiği ifadede, “kahveyi yüzüne dök” emri niverenin Yunus Dolar olduğunu öğrendim” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

İfadesinde suçlamaları reddeden Dolar hakkında “kasten yaralamaya azmettirmek” suçundan açılan dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.