Gündem Kamer Genç anıldı

Kamer Genç anıldı

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ölümünün 2. yılında Tunceli’deki mezarı başında anıldı.

Kamer Genç anıldı

Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyündeki aile mezarlığında düzenlenen anma programı saygı duruşuyla başladı. Alevi dedesinin Kur’an-ı Kerim okumasıyla devam edilen program CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği mesajı okuması ile devam etti.

Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı anmada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2016 yılında yaşamını yitiren Genç’i minnet ve özlemle andığını söyledi. Kamer Genç’in mert ve cumhuriyet sevdalısı olduğunu anlatan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “Burada günlerce mezarı başında anı anlatsak ondan bahsetsek Kamer Genç’i anlatmış, yeterince anmış, ona olan minnetimizi yeterince ifade etmiş olamayız” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan Sevim Genç ise eşi Kamer Genç’in ülkesini ve vatanını çok sevdiğini ülkesinin birliği ve beraberliği için mücadele ettiğini anlattı.

Haberin Devamı

‘Türk siyasetinin unutulmaz ismi’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türk siyasetinin unutulmaz ismi Kamer Genç’i özlem ve rahmetle andığını” bildirdi.
Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, eski CHP Tunceli Milletvekili Genç’in vefatının 2. yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Türk siyasetinin unutulmaz ismi, partimizin eski milletvekili Sayın Kamer Genç’i aramızdan ayrılışının 2. yılında özlemle ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.