Gündem Kanlı ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? Türkiye'den görülebilecek mi?

Kanlı ay tutulması ne zaman gerçekleşecek? Türkiye'den görülebilecek mi?

27.06.2018 - 15:11 | Son Güncellenme:

Kanlı ay tutulması için meraklı bekleyiş sürüyor! Gezegenimizin tek uydusu olan Ay'ın kızıl görüntüye büründüğü tam Ay tutulması ile gerçekleşen Süper Kanlı Ay Tutulması'sı için nefesler tutuldu. Peki Kanlı Ay Tutulması nedir?

Kanlı ay tutulması ne zaman gerçekleşecek Türkiyeden görülebilecek mi

27 Temmuz'da gezegenimizin tek uydusu AyDünya'ya hiç olmadığı kadar yakın bir konuma ulaşacak ve bu tarihte Kanlı Ay Tutulması gerçekleşecek. Peki Kanlı ay tutulması nedir?

Haberin Devamı

KANLI AY TUTULMASI NASIL GERÇEKLEŞİR?

Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Kanlı Ay Tutulması sırasında Dünya, Ay ve Güneş'in arasında kalır ve Güneş'ten Ay'a giden ışığı keser. Böylece Ay, Dünya'nın gölgesi tarafından örtülür. Fakat bu esnada Dünya'da Güneş'in yeni doğduğu ve battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay'ın yüzeyine ulaşır.

Kanlı ay tutulması ne zaman gerçekleşecek Türkiyeden görülebilecek mi

Ay'ın yüzeyine ulaşan Güneş ışığı geniş yayılarak Ay'a kırmızı bir görüntü verir. Böylece Kanlı Ay Tutulması oluşur.

Havanın kirlilik oranı ve bulutlar, Ay'ın renginde etkili olabilir.

Örneğin Hawaii'deki yanardağ patlaması gibi volkanik bir hareketin hemen ardından yaşanan Ay Tutulması, Ay'ın daha koyu renkle görünmesine sebep olabilir.

Haberin Devamı

Güneş Sistemi'nde doğal uydusu bulunan gezegenler olsa da, Ay Tutulması fenomeni yalnızca Dünya'da gerçekleşir. Çünkü Dünya'nın gölgesi, Ay'ı tamamen karanlık bırakacak kadar büyüktür.

Kanlı ay tutulması ne zaman gerçekleşecek Türkiyeden görülebilecek mi

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN?

Kanlı Ay Tutulması 27 Temmuz 2018 Cuma günü gerçekleşecek. 27 Temmuz'da gerçekleşecek Kanlı Ay Tutulması sırasında Kızıl Gezegen Mars da Dünya'ya son 15 yılın en yakın konumunda bulunacak.

27 Temmuz'da gerçekleşecek Kanlı Ay Tutulması normalden daha uzun sürecek çünkü 27 Temmuz'da Ay, Dünya'nın gölgesinin neredeyse tam ortasından geçiş yapacak.

27 Temmuz'da gerçekleşecek Kanlı Ay Tutulması sırasında Dünya, Güneş'e en uzak konumda olacak. Bu sebeple Dünya'nın gölgesi normalden daha büyük hale gelecek.

Kanlı ay tutulması ne zaman gerçekleşecek Türkiyeden görülebilecek mi

KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

En net Avrupa ve Afrika'da

Kanlı Ay Tutulması 27 Temmuz 2018 Cuma günü gerçekleşecek. Kanlı Ay Tutulması en net Afrika ve Avrupa'dan gözlemlenecek. Madagaskar ve Orta Doğu Kanlı Ay Tutulması'nın en iyi şekilde izlenebileceği yerler olacak.