Gündem Kanlı baskının nedeni istek şarkısıymış

Kanlı baskının nedeni istek şarkısıymış

16.11.2009 - 12:37 | Son Güncellenme:

.

Kanlı baskının nedeni istek şarkısıymış

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde geçen 29 Ekim'de, 3 kişinin öldürüldüğü gece kulübü baskının, istek şarkının çalınmamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. İsteklerinin yerine getirilememesi üzerine olay çıkarınca tartaklanan Nuri Şahin'in, 3 kişiyi saldırı için azmettirdiği belirlendi. Gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

Geçen 29 Ekim'de İzmir - Çanakkale karayolu, Dikili kavşağında bulunan ‘Beyaz Kale’ adlı gece kulübünde meydana gelen olayda, siyah renkli araçtan inen kimliği belirsiz 3 kişi, kapıda bekleyen ve korumalık yapan Ali Taşkıran'ı yaraladıktan sonra içeriye dalmıştı. Tabancalarını peş peşe ateşleyen saldırganlar, garson Emre Türk ve işyeri sahibi İlhan Gökçe'yi öldürmüş, işyeri sorumlu müdürü Özkan Özçelik'i ise yaralamıştı. Yaralılardan Ali Taşkıran da tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamamıştı.

ŞARKIYI ÇALMAMIŞLAR Kanlı baskının ardından araştırma başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gece kulübünün sahibi İlhan Gökçe'nin iş ve geçmişte yaşadığı ilişkileri mercek altına aldı. Araştırmalar sonucundan olaydan yaklaşık 2 ay önce gazinoda çıkan kavgada, Nuri Şahin ile Mutlu Sivilizan'ın dayak yedikleri belirlendi.

Soruşturmayı bu yöne kaydıran jandarma, İzmir, Şanlıurfa ve Gaziantep'te düzenlediği eş zamanlı baskınlarda toplam 11 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgularında baskının nedeni de ortaya çıktı. Gözaltındakilerin verdiği ifadeye göre, Nuri Şahin ve Mutlu Sivilizan'ın istek şarkılarının çalınmaması üzerine, gazino çalışanlarıyla tartıştıkları ardından da tartaklandıkları tespit edildi.

Dayak yemeyi gururuna yediremeyen Şahin'in Şanlıurfa ve Gaziantep'teki yakınlarını İzmir'e çağırdığı ardından da Mutlu Sivilizan, Şeref Kılıç ile Selami Uğurlu'yu, saldırı için azmettirdiği saptandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevkedilen Şahin, Sivilizan, Kılıç ve Uğurlu tutuklandı, 7 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.