Gündem Çanakkale'de kanlı pusu!

Çanakkale'de kanlı pusu!

10.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde motosiklet ile seyir halinde olan Şakir Aydın ve Tayfun Avcı pusu kuran kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Kurşunların isabet etmesiyle motosikletten düşen Aydın ve Avcı hayatını kaybetti...

Çanakkalede kanlı pusu

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, önceki gün saat 21.30 sıralarında iddiaya göre, motosiklet ile Sarıot köyünden ayrılan Şakir Aydın (35) ve Tayfun Avcı (26), kavşaktan ana yola çıkarken, yolda pusu kuran kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından açılan ateş sonucu vuruldu.

Haberin Devamı

Açılan ateş sonucu vurularak motosikletten düşen Aydın ve Avcı metrelerce sürüklendi. Silah seslerini duyarak olay yerine gelen vatandaşlar, yerde yatan iki kişiyi görünce 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. İhbar üzerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Aydın’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olan Tayfun Avcı ise olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Avcı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TAHRA ZANLILARIN İZİNİ SÜRDÜ

Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, Bayramiç ilçe merkezi, Sarıot köyü ile Akçakıl köyünde şüphelilerin yakalanması için çeşitli adreslerde arama yaptı. Özel Köpek Timi’nde yer alan ‘Tahra’ isimli köpeğin de katıldığı arama çalışmaları sonrası A.G. ve C.Ö. isimli şahısları gözaltına aldı. Şüpheli olarak tespit edilen firari bir kişiyi yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

UYUŞTURUCU İDDİASI

Pompalı tüfekle düzenlenen saldırının uyuşturucu ve alacak, verecek meselesi yüzünden çıktığı öne sürüldü. Saldırıda öldürülen Şakir Aydın ve Tayfun Avcı’nın olaydan önce cinayet zanlıları ile bir vatandaş tarafından yapılan hayra katıldıkları ve sonrasında köyde bir evin bahçesinde alkol aldıkları ortaya çıktı.