Gündem Kanseri üç kez sevgiyle yendi

Kanseri üç kez sevgiyle yendi

12.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da Mazlum Sarıarslan, 2005 yılında bisikletten düştükten sonra kasıklarındaki ağrı şikâyetiyle gittiği hastanede testis kanseri olduğunu öğrendi.

Kanseri üç kez sevgiyle yendi

Kemoterapi tedavisiyle kanserden kurtulan Sarıarslan’ın kontrolleri sırasında, sol ve sağ akciğerlerinde tümör belirlendi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine başvuran ve önce sol, 2 ay sonra da sağ akciğerinden ameliyat edilerek tümörden kurtulan Sarıarslan, 1 yıl tedavi için kaldığı hastaneden taburcu edildi.
Üç ay sonra felç oldu
Kanseri yendiği umuduyla evine giden Mazlum Sarıarslan, üç ay sonra geçirdiği felç sonucu yatağa bağımlı hale geldi. Sarıarslan’ın beyninde tümör saptandı, felcin de buna bağlı geliştiği anlaşıldı. Yeniden kemoterapi tedavisi görmeye başlayan Sarıarslan, yaşama dair umudunun kalmadığı dönemde 4’üncü büyük ameliyatını geçirdi. Beynindeki tümör alınan Sarıarslan, 6 ay boyunca fizik tedavi görerek iyileşti. 2 yılda 4 büyük ameliyat geçiren ve kanserin 3 çeşidini yaşayan Sarıarslan, hayatın kendisi için bittiğini düşündüğü dönemlerde eşinin sevgisi sayesinde hayata sımsıkı sarılarak sağlığına kavuştu.
‘Eşim hep yanımdaydı’
Kanserle mücadelesinden zaferle ayrılan Sarıarslan, hastalığı döneminde en büyük desteği eşinden gördüğünü vurguladı. Yoğun bakımda kaldığını, umutsuzluğa kapıldığını ancak bir an bile eşi Yasemin’in kendisini yalnız bırakmadığını dile getiren Sarıarslan, “Herkes benden umudunu kesmişti, ben bile ama eşim hiç vazgeçmedi. Beni mücadele etmeye zorladı. Sevgimizin gücü beni ayakta tuttu” diye konuştu.
‘Mucizeyi yaşadık’
Eşi bir hastalığı atlattıkça bir başka kanser türünün ortaya çıktığını ifade eden Yasemin Sarıarslan, şunları söyledi:
“Eşim 2 yılda 3 önemli kanser türüyle mücadele etti. Açıkçası biz mucizeyi yaşadık. Kelimelerle anlatılamayacak kadar zor günler yaşadık.”